Майката на Тоско: Надяваме се на справедлив процес. Искам всички убийци на сина ми да получат заслуженото

Автор: Илиян Велков 6327
Майката на Тоско: Надяваме се на справедлив процес. Искам всички убийци на сина ми да получат заслуженото

„Има повдигнати по седем обвинения на още петима души от нападателите. Обвинени са за тежки телесни повреди, едро хулиганство и притежание на оръжие”. Това каза бащата на загиналия Тоско Бозаджийски- привърженикът на "Ботев" Пловдив, който беше убит в началото на тази година, след посещение на футболен мач в Солун. 

6 месеца след смъртта на Тоско има нови данни около разследването, както и повдигнати нови обвинения. Оказа се, че шофьорката, прегазила младежа не е била случайно на мястото и е обвинена в умишлено убийство.

„На шофьорката, която прегази сина ми, обвинението за непредумишлено убийство й е снето и е повдигнато такова за умишлено убийство”, допълни още той.

По думите му след 4-часово заседание в Солун, тя е била оставена в ареста.

„Надяваме се на справедлив процес. Искам всички убийци на сина ми, които са участвали пряко или косвено, да получат заслуженото”, категорична е майката на загиналия Тоско Александра Бозаджийска.

Близки и приятели на Тоско Бозаджийски снощи положиха цветя и запалиха свещи в негова памет пред клубния стадион Христо Ботев в Пловдив. По този начин те почетоха  паметта на младежа и показаха, че няма да бъде забравен. Момчето беше убито от ултраси на гръцкия футболен отбор ПАОК през януари тази година в Солун. 

Смъртта на българина е в следствие на побой и прегазване от минаваща кола. Няколко дни след инцидента бяха задържани двама гърци, участвали в нападението. Те са под домашен арест. Тази седмица прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинения срещу заподозрени в убийството. България прави паралелно разследване на смъртта на 28-годишния пловдивчанин.   По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът беше прехвърлен под специален надзор на Върховната касационна прокуратура.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина