Любо, подал фалшивия сигнал за бомба на гарата, вече е в затвора

Автор: Plovdiv Now 201761
Любо, подал фалшивия сигнал за бомба на гарата, вече е в затвора

Любомир Яков, който подаде фалшив сигнал за бомба на Централната гара в Пловдив, вече е отведен в пловдивския затвор. Това стана ясно на днешното съдебно заседание пред окръжните магистрати, на което той обжалва наложената му от Районен съд мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Държавното обвинение обаче, представи на съда справка от началника на сектор „Арести“ към ГДИН, от която става ясно, че на 18-ти ноември Любомир Яков е бил отведен от пловдивския арест в затвора, заради друго дело по което му е наложена присъда. С оглед на това прокурорът си оттегли искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Яков, като изиска от съда тя да бъде изменена в по-лека такава, а именно „подписка”.  

След изслушването на страните Окръжен съд – Пловдив сподели извода на първоинстанционния съд, че от събраните до момента става ясно, че именно Яков е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. С оглед на това, че обвиняемият  вече е приведен в затвора, съдът намери, че опасността обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие е отпаднала и затова подкрепи мотивите на държавното обвинение за налагане на по-лека мярка за неотклонение „подписка”.

Определението на Окръжен съд – Пловдив е окончателно.

Припомняме, че 27-годишният Любомир е същият, който заплаши Бойко Борисов и Ива Митева с убийство. Той е стар познайник на полицията и има богато досие с други подобни прояви. 

Фалщивият сигнал в Пловдив бе подаден на тел. 112 минути преди 7 часа вечерта във вторник. Той е  гласял "Поставих взривно устройство – минни гранати, в района на Централна гара- Пловдив". Обаждането било анонимно, а от МВР установили, че то е извършено от уличен телефон в Пловдив. 

Името на Любомир Яков нашумя още през 2020 г., когато получи условна присъда за телефонна заплаха. Тогава през 2019-а заплаши да взриви автогарата в Пловдив, като е установено, че заплашителните обаждания са били на няколко пъти и са подадени от Стара Загора. Случаят много наподобява това от вторник.

В края на миналата година 27-годишният Любомир Яков заплаши с убийство бившия премиер Бойко Борисов и председателката на 46-ото Народно събрание Ива Митева. Тогава мъжът призна вината си

а след одобреното от съда споразумение, той получи присъда от 7 месеца и 15 дни затвор при първоначален строг режим.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина