Любо Нейков, Станимир Гъмов, Румен Угрински играят суперкомедията “Женитба“ на пловдивска сцена

Автор: Plovdiv Now 7817
Любо Нейков, Станимир Гъмов, Румен Угрински играят суперкомедията “Женитба“ на пловдивска сцена

Театрална формация "Мелпомена" гостува в града под тепетата с култовия си спектакъл – комедията „Женитба“ от Гогол. Представлението е тази вечер от 19 часа в Дом на културата "Борис Христов".  В продукцията на ДКТ " Константин Величков"- Пазарджик участват Любомир Нейков, Станимир Гъмов, Румен Угрински, Роберт Янакиев, Моню Монев, Васил Витанов, Снежана Макавеева, Албена Павлова, Жанина Стоилова и Невена Бозукова.

Режисьор на спектакъла е Лилия Абаджиева, сценографията и костюмите са дело на Васил Абаджиев.

Невероятният текст, безапелационният актьорски състав, брилянтната режисура са в основата на гарантирания двучасов смях. Една постановка за изкушението, страстите, дълга, разума и безразсъдството. Макар и написана преди почти 200 г. „ЖЕНИТБА“ звучи толкова актуално и днес, тъй като засяга изконни човешки вълнения и стремежи.

За спектакъла режисьорът Лилия Абаджиева споделя: „Гогол, според мен, като в някакво криво огледало ни дава да се видим, да се погледнем отстрани… Именно като в някакво криво огледало ни показва как именно те – чувствата, емоциите, страстите, увличат човека във въртопа на живота; правят човека безсилен да се съпротивлява и го завличат към дъното или бездната, ако… Ако срещу тях не се изправи с достатъчно сила разумът, съзнанието за дълг, които единствени могат да опазят човека в границите на човешкото. В света на желанията невинни няма.”

Спектакълът не се препоръчва за лица под 16 години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина