Любими актьори четат красиви любовни стихове в спектакъла “Поетите и музиката“ на Античния театър

Автор: Plovdiv Now 13528
Любими актьори четат красиви любовни стихове в спектакъла “Поетите и музиката“ на  Античния театър

Спектакълът „Поетите и музиката“ ще се играе на 29 и 30-ти юни на Античен театър, с начален час 21:00 часа. Събитието е част от програмата на OPERA OPEN 2021, което ще се проведе от 4 юни до 30 август на Античния театър и на хълма Бунарджика. Мултижанровата платформа с международно участие включва шестнайсет вълнуващи вечери с опера, балет, симфонична музика, мюзикъл и театър в четири основни програми: OPERA OPEN, OPERA OPEN Light, OPERA OPEN НА БИС и OPERA OPEN Онлайн.

Това е спектакъл, в който музика и поезия се преплитат в античното пространство в търсене на общите си корени. Ще звучат красиви български любовни стихове от Христо Фотев, Пейо Яворов, Добромир Тонев, Дамян Дамянов, Валери Петров, Петя Дубарова и др, облечени в тембрите и окрилени от чувствителността на талантливите актьори Бойко Кръстанов, Владо Пенев, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Луиза Григорова – Макариев, Малин Кръстев ,Теодора Духовникова, Юлиан Вергов. Партнират им Антони Дончев и артисти от Опера Пловдив, а публиката ще съпреживее интимността на изпълненията, настанена на самата сцена на Античния театър!

Артисти на Опера Пловдив:Светлана Иванова, Мариана Крънчева, Мичо Димитров, Екатерина Попова, Киоко Мороока, Кирил Пенчев Антоний Попов, Ния Недкова, Росица Димова, Виеслав Новак, Виктория Каридова, Спаска Боянова, Антоанина Юрганджиева.

Солисти, балет и камерни състави на Опера Пловдив

Режисьор НИНА НАЙДЕНОВА

Мултимедия ПЕТКО ТАНЧЕВ

Идеен проект на Поетите Live

Билети - Касата на Операта на ул. "Гладстон" 15, Лятна каса Opera Open на Главната улица, мрежата на Ивентим и онлайн на:

Настаняването се извършва на самата сцена.Местата са ограничени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина