Лудостта на величията или как воините на светлината се предадоха на Тъмната страна на силата

Автор: Plovdiv Now 2926
Лудостта на величията или как воините на светлината се предадоха на Тъмната страна на силата

По-малко от месец след изборите „Воините на светлината“ от „Величие“ очевидно са се предали на Тъмната страна на силата. „Последният джедай“ Ивелин Михайлов , който сложи в джоба си Ицо Стоте манекенки, със своите 365 жени, тръби наляво и надясно, че е предаден от човека, когото той и последователите му вкараха в парламента  - /под/полковника Никола Марков. Както и от още няколко депутати, озовали са в Народното събрание, пренебрегвайки Ефекта на Дънинг–Крюгер.

Неразбориите и договорките около съставянето на правителство останаха на заден план на фона на Войната на Титаните от "Величие". След като от няколко дни идеологът на партията Ивелин Михайлов обяснява с недомлъвки, че е предаден, днес изригна и заяви, че е заплашван от лидера на парламентарната група на "Величие" Николай Марков.

"Николай Марков нямаше пари за едно кафе, а сега предлага да ми реши проблеми за милиони." Това заяви идеологът на "Величие"  по време на живо излъчване в YouTube, посветено на проблемите между него и партийния лидер Николай Марков и заплахите към него. По-рано Михайлов обяви, че срещу него е имало заплахи да бъде унищожен, ако партията не бъде прехвърлена изцяло на Марков. И че разполага със записи, които обаче така и не бяха пуснати по време на едночасовото излъчване.

Михайлов заяви, че е получавал заплахи за убийство от Марков и има записи на разговор, в който се казва, че "Величие" ще подкрепи правителство.

"Николай Марков ми каза, че ще ме смаже и унищожи, ако не му прехвърля собствеността на партията "Величие". Имам запис при мен на самия разговор с Марков, в който той казва, че ще подкрепи програмно правителство", заяви Михайлов.

Малко след разкритията на Михайлов се появиха и постове във фейсбук на Марков.

"Високите дървета ги брулят силни ветрове!", гласи един от тях, а малко по-късно се появи и друг: "В дни на изпитания умните мълчат, глупавите говорят!".

В същия дух бе постът и на друг депутат от групата – бившия наемен войник Дарин Георгиев.

"Най-доброто, което можем да направим, е да си държим устата затворена и очите си отворени. Защото истината в крайна сметка ще излезе наяве. Защото истината е като лъв. Не е нужно да го защитавате, но щом го пуснете да се освободи, той ще се защити сам. Истината винаги излиза наяве!", написа той във фейсбук страницата си.

Но хората подкрепили партията – пирамида – секта  /неясно защо/, очакват по-конкретни отговори от иносказателните обяснения на новоизлюпените депутати.

Единственото силно тревожно е да не се окажете "Белите вълци", пребоядисани от тези, чиито схеми щяхте да осветлявате!! И да станете главни действащи лица в римската пиеса "Разделяй и владей"! Въпрос на време е клеймото да ви споходи, ПРЕДАТЕЛИ ОТЦЕПНИЦИ, разбиващи "Величие"! Тъжно е че Марков става друг в Парламента! А Виктория Василева си е един истински опитен Троянски кон, внедрен според мен. Чакам да видя КОЛКО ЖАЛКИ МОЖЕ ДА СТАНЕТЕ софиянци плюс теб - пловдивчанина? И къде ви е "бомбата", която щяхте да вадите, докато влезете в Парламента? Къде ви е "Мъжката дума?", пише Валентина Стойкова, която очевидно е сред привържениците на „Величие“.

"Защо и вие ни подведохте и ни накарахте да повярваме, че може да има промяна в България? Защо г-н Марков постъпва по този начин? Много е грозно, подло и само се замислете за хилядите разочаровани хора! Аз съм един от тези хора и няма как да скрия разочарованието си, повярвах във вас, но явно напразно!", пише друг член на партията.

Народният трибун с потника Киро Брейка също се разграничи от бившите си другарчета, които безкритично хвалеше във видеата си.

„За съжаление отново сме излъгани... И аз, както и много други, повярвахме на Николай Марков, а той още първата седмица "свали гащите". Срам ме е и мен, че подведох себе си и други хора да гласуваме за него... Ивелин Михайлов засега държи фронта, но няма големи шансове за него... Аз лично приключвам с политически обсъждания в моя профил... Ще използвам времето и постовете си за нещо по-градивно и смислено от политиката... Моля да ме извинят всички, които съм подвел", пише Брейка.

Той разпространи и запис към платените му абонати в Patreon (глобалната платформа, в която създатели на онлайн съдържание могат да получават възнаграждение от свои фенове). В платформата за платени абонати Patreon Брейка разпространи запис, направен от Михайлов. Николай Марков е записан да казва в разговор с Михайлов: "Карбовски ни се изхрачи в лицето при толкова пари, които взе. Сега Брейка е на път да го направи".

Другият инфлуенсър Станислав Цанов заявява, че, за разлика от Ивелин Михайлов, "аз не гледам на хората като на ходещи пачки, които карам да теглят кредити, за да налеят в моя бизнес проект".

Взаимните  обвинения  на хората от партията повтарят всички публични данни от журналистическите разследвания за произхода и финансите на "Исторически парк".

Очаква се от гротеската, наречена парламентарна група, да се отцепят минум петима депутати.

Според OffNews това са Николай Марков, зам.-председателите на парламентарната група Дарин Георгиев и Георги Куков, музикантът Етиен Леви и някогашната дясна ръка на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов - Виктория Василева. 

Утре, в 18 часа Ивелин Михайлов свиква среща в Разград, в хотел "Централ". Какви ще са поредните "величествени" разкрития предстои да разберем.  В същото време Николай Марков заяви, че спира със срещите, организирани от Ивелин Михайлов. Той казва, че "ПП "Величие" е само и единствено г-н Ивелин Михайлов и неговата псевдо икономическа групировка от сламени и зависими хора".

Разговори на Ивелин Михайлов с "полковник" Николай Марков и други депутати

Ивелин Михайлов направи и над 1 час видеообръщение, от което по дати също разказа за негови разговори с "полковника" Николай Марков и депутата Виктория Василева.

На 15 юни

"Беше ми казано, че има предложение, в което ние можем да поемем някакво министерство, да покажем какво можем да работим. Казахме си например жп транспорта, защото за него говорихме, че имаме идеи какво да направим и какво да се случи, ако подкрепим някакво правителство, същевременно така да се оправят другите проблеми, които имаме. В България работи една практика, когато човек иска да работи и да прави бизнес, на него му се създават проблеми, а после идва друг човек, който да му ги решава", каза Михайлов.

Самият Михайлов отхвърлил тази възможност с мотив, че на хората е обещано друго.

"Затова реших да направим един молебен, в който всички хора да дадем обет пред Бог - не пред мен, а пред Бог, да изпълним обещанията за хората", обясни той.

На 19 юни

Михайлов е бил в Доспат. Докато били в Доспат, Марков поискал от Михайлов да се чуе с депутатката Виктория Василева. И Марков, и Василева настоявали групата им в НС да подкрепи Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на парламента, защото така се полага, понеже били най-голямата партия, а и "им обещали добри неща, за да подобрят нещо". За Михайлов едно такова правителство на ГЕРБ и ДПС би включило България във войната в Украйна.

На 21 юни

Михайлов видял, че хората му подкрепили Анна Александрова от ГЕРБ. Тогава той звъннал на Виктория Василева, за да пита защо, а тя му отговорила, че това е политическо решение.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина