Локо протяга ръце към втора Купа на България - епизод I

Автор: Георги Анастасов 4599
Локо протяга ръце към втора Купа на България - епизод I

Локомотив Пд започва трудния си поход към втора поредна Купа на България тази вечер. Черно-белите посрещат Левски от 20.30 часа на Лаута в първи полуфинал за трофея, като реваншът на Герена ще бъде след две седмици. Пред отбора на Бруно Акрапович предстои трудна задача в един от най-важните мачове за сезона, възобновен след прекъсването поради пандемията от коронавирус. Локо трябва да се опита да вземе преднина преди реванша, като същевременно по възможност да не допусне гол във вратата си.

Двубоят несъмнено ще бъде сложен. Домакините ще се изправят срещу ранен звяр, за който Купата е последен шанс да спаси сезона. Отборът на Левски е раздиран от финансова и управленска криза, но именно това го прави изключително опасен. Двата тима влизат в двубоя с различно настроение. Локо победи Етър с 2:0 миналия петък и макар и да бе далеч от най-добрите си игри, показа добро лице като за първи мач след дълго непредвидено прекъсване и недостатъчна и непълноценна подготовка.

Левски пък загуби от големия си съперник Лудогорец с 0:1 у дома и окончателно се прости с и без това крехките си надежди за титла. Сините продължават да търсят облика си, докато черно-белите отдавна се утвърдиха като един от най-стойностните и сработени отбори в първенството. Това ги прави фаворити, поне на книга, защото ве от вчера те демонстрират и нужния манталитет на победители. Всякакъв изход от тази битка обаче е възможен и няма да бъде изненада.

Локо няма проблеми около състава, като ще може да разчита на Малембана и Милош Петрович, които пропуснаха мача с Етър. Очаква се на върха на атаката да започне новото попълнение Доминик Малонга, който показа класа и се разписа срещу болярите в петък. Левски, който все още няма победа през пролетта, няма да може да използва Живко Миланов и Паулиньо, но в строя се завръщат изтърпелите наказания Кали Тиам и Дени Алар. Рефер на двубоя тази вечер ще бъде Ивайло Стоянов.

Вероятни състави:

Локомотив Пд: Пиргов, Алмейда, Малембана, Томашевич, Карагарен, Умарбаев, Петрович, Д. Илиев, Цветанов, Аралица, Малонга.

Левски: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Каргас, Найденов, Райнов, Тиам, Робърта, Спиерингс, Ст. Иванов, Алар.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина