Локо превърна финала в битка, подчини го на собствените си закони

Автор: Георги Анастасов 4047
Локо превърна финала в битка, подчини го на собствените си закони

Не видях никаква агресия в ЦСКА. Играха на ходом - това го търсеше противникът и го намери. Трябва да поздравим Локо - победи на ходом и сега ще играе в Европа. Това са думи на легендарния Димитър Пенев веднага след снощната победа на Локомотив над ЦСКА с 5:3 с дузпи, която остави Купата на България на Лаута. Стратегът на моменти говори врели-некипели, но този коментар е убийствено точен, макар и в него да има голяма доза образност. Естествено, Локо не игра на ходом, а трябваше доста да се изпоти за победата. Но Пената е прав в едно - от самото начало черно-белите вкараха мача в желаната от тях посока и я следваха до самия край - с много търпение, раздаване и без излишни рискове.

Това бе двубой, в който с един удар можеше да се реши всичко. Преди срещата старши треньорът Бруно Акрапович каза, че тактиката не играе - важен е адреналинът. При пловдивчани го имаше в изобилие, при червените - не в такава степен. Финалът е не просто един мач. Той е сражение, мисия. Локо предложи борба, на която ЦСКА не можа да отговори. Съвсем съзнателно и целенасочено превърна финала в битка и успя да я спечели. Подчини срещата на своите собствени закони. Показа, че такива сблъсъци се взимат с характер, душа, сърце и здрави топки. Качества, които Акрапович гради, откакто застана начело на черно-белите. Те са жизнено необходими за солидната основа, върху която се строи останалото. Ако ги няма - основата рухва много лесно.

В началото мнозина го обвиняваха, че е физкултурник, но той невъзмутимо си вършеше работата и си знаеше неговата. Спечели втора поредна купа с Локо и за втора поредна година вкара тима в Европа. Акрапович превърна Локомотив в печеливш продукт и донесе трофеи, за които черно-белите фенове едва ли са си мечтали в последно време. Проведе мача като шахматист, намери най-верния ход в цайтнота и смени вратаря Луков с дузпаджията Илко Пиргов, спасил удара на Али Соу от бялата точка. Разбира се, всички от отбора заслужават адмирации за духа и желязната дисциплина, с които пречупиха ентусиазма на червените. Локо заслужи този трофей като венец на един страхотен сезон, превърнал отбора в безспорен фактор в родния футбол.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина