Локо и Ботев излизат днес на дерби без публика

Автор: Plovdiv Now 5111
Локо и Ботев излизат днес на дерби без публика

Локомотив и Ботев ще изиграят общо 112-то дерби на фаза първенство. Двубоят е днес от 18:00ч. на стадион "Локомотив". Срещата обаче ще е по-различна, защото ще се играе без публика заради мерките срещу коронавируса. 

Това ще е второто дерби в историята, което ще се играе без публика. За първи път дербито се игра без зрители на 24 септември 2017, когато Ботев победи като домакин с 3:0 Локомотив. Тогава Ботев беше наказан заради домакинство на Левски за един мач без публика и той беше точно в дербито срещу Локомотив. Причината тогава за наказанието е заливане на съдия с вода.

Иначе Ботев не е играл официална среща от 7 ноември, когато направи 0:0 срещу Черно море като домакин. Двубоите на тима със Славия и Лудогорец бяха отложени заради много случаи на коронавирус в отборите. Локомотив направи 1:1 като домакин в миналия кръг срещу ЦСКА 1948. 

В класирането Локомотив е втори с 24 точки, а Ботев е 10-ти с 13 точки.

В общият баланс в първенството Ботев води с 40 успеха, Локомотив има 39 победи, а равенствата са 32. Головата разлика е 132:130 за Ботев. 

За Локомотив аут е Дейвид Малембана, който е трайно контузен, но вече тренира и скоро може да се завърне в игра. 

Контузен за Ботев е Виктор Генев, който е със счупен нос и пропуска двубоя. В игра за Ботев след повече от месец се завръщат Атанас Илиев и Тодор Неделев. Двамата бяха с коронавирус, а след това пък мачовете на тима бяха отложени. 

Вероятни състави: 

Ботев: Георги Аргилашки, Джонатан, Мите Цикарски, Станислав Работов, Филип Филипов, Маркиньос Педросо, Мишел Еспиноса, Славчо Шоколаров, Кристиан Добрев, Тодор Неделев, Атанас Илиев

Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина