„Лято в Капана“ разкрива днес мистерията на японските вкусове и култура

Автор: Plovdiv Now 3921
„Лято в Капана“ разкрива днес мистерията на японските вкусове и култура

"Съвършенството на японските вкусове и култура" е едно любопитно приключение, което ще се състои тази вечер от 20:00 ч. на ул. „Абаджийска“ в творческия квартал "Капана".  В поредната вечер от събитията на „Лято в Капана“ ще се пренесете в загадъчния и много интересен свят на изтока. Традициите, стремежът към хармония и баланс в културата на Япония винаги са будили възхищение. Ще видите една отворена демонстрация, за да се уверите в съвършенството на японските вкусове в няколко направления: елегантен чай и чайни церемонии, перфектно хармонични дестилирани напитки и традиционна японска кухня.

Организизатори са уиски бар СандъкЪ, Чаена Къща Пловдив и „Библиотека за идеи и събития“, с финансовата подкрепа на Община Пловдив.  Замесен е също Адриан Кумбилиев - един от най-утвърдените чай сомелиери в града на тепетата, израснал буквално сред чаени плантации, които възпитават у него любовта и постоянната жажда за усъвършенстване познанията за чая. Той ще демонстрира и разкаже за традициите в чая и японската чаена церемония.

Гаро Узунян и Гергана Ангелова - организатори и завладяващи презентатори на събития на уиски тематика, ще разкажат за историята, процесите в създаването и консумирането на „самурайските питиета“.

Входът е свободен!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина