Лято в Капана днес: Моноспектакълът “Забравени от небето“, входът е свободен

Автор: Plovdiv Now 4741
Лято в Капана днес: Моноспектакълът “Забравени от небето“, входът е свободен

"Лято в Капана" кани пловдивчани и гостите на града на петото си, последно, събитие с вход свободен. Организатор е „Библиотека за идеи и събития", които стартираха подобна поредица и през миналото лято. Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 г. Мястото е улица „Абаджийска", в близост до СандъкЪ. 

Днес, 9 юли, от 20 часа, предстои моноспектакълът "Забравени от небето".

Mоноспектакъл на Светозар Кнезовски-Заро по едноименната книга на Екатерина Томова; Режисьор: Кристиана Бояджиева; Косултанти: Проф. Юлия Огнянова и доц. д-р Катерина Илкова; Сценография: Весела Вълчинова-Тошкова; Звукова среда: Бистра Дилянова; Адаптация на текста: Кристиана Бояджиева и Светозар Кнезовски

"Забравени от небето" е спектакъл, близък като усещане до литургия в малка черквица някъде из майчината прегръдка на Родопа планина. Сблъсък на поколения в лицето на отчаян софийски наркоман и мъдростта на родопските столетници. Разказваческият характер на представлението дава шанс на публиката да проследи историята на Никола, който в буйния си пубертет намира наркотиците за единствен изход в обърканата му душа. Следъ близка среща със смъртта на най-добрия му приятел, Никола тръгва на непредвиден автостоп далеч от града. Случайността или неслучайността го отвежда в затънтено родопско село, където живеят едва няколко човека. Селото на столетниците всмуква нашия герой и му подарява втори живот, изтъкан от мистика, доброта, уважение към традициите и любов към живота. Това е мястото, в което той избира да живее, да се влюби, да създаде семейство и да посрещне радостта на свободния от зависимости живот. Това е мястото, където героят ни кани да се разходим и да го посетим като при стар приятел.

"Забравени от небето" е интимно-изповеден спектакъл за неразривната връзка между небето и земята, която несъмнено е човекът. Спектакълът се играе в почит към паметта за неповторимата актриса Златина Тодева и с поклон пред паметта на легендарния режисьор проф. Юлия Огнянова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина