Лято 2021: Юни с валежи, юли и август отлични за море

Автор: Plovdiv Now 16302
Лято 2021: Юни с валежи, юли и август отлични за море

Чака ни дълго и хубаво лято. През юни ще има валежи и гръмотевици, но юли и август ще са отлични за море, каза проф. Георги Рачев пред БТВ.

Чака ни море. Смешно е да се сравнява нашето с гръцкото и турското. Нашето е уникално, тяхното също, каза професорът. Прогнозата му е за нормално лято с повече валежи в западната част на България.

Нашият туристически сезон е по-силен след 24 май. Малко са чуждестранните туристи, а българите са напълнили хотелите в страната, но не по морето. Все пак се наблюдават първите плажуващи по южното Черноморие.

Вчера отново имаше над 30 градуса в Южна Гърция, а в неделя в Крит са измерени температури от 37-38 градуса. Горещо е и по Егейското крайбрежие на Турция, каза проф. Георги Рачев.

"Този пренос, който донесе и пясък от Сахара се измества на изток и днес и утре ще ни очаква по-хладно време. Утре ще имаме доста по-смутно време, но това не означава, че ще се отвори небето, но ще има превалявания", прогнозира още експертът.

"След това започва едно плавно повишаване на температурите до 13-14 май. Не че няма да вали, но ще е на отделни места и слабо. Очертава се безвалежно време. Чак към 15-16 май се очаква едно бурно време с повече валежи и гръмотевични бури. Реките са пълни, защото има силно снеготопене”, каза професорът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина