Лятна салата от сурови тиквички? Защо не, да разчупим клишето! Тиквичките наподобяват по вкус и състав на краставиците, така че нищо не пречи да влязат в салата и то сурови.
Първата стъпка е подготовката на тиквичките и моркова. Трябва да ги измиете, почистите и обелите. За приготвянето е необходимо да нарежете зеленчуците на тънки ивици. Това най-лесно става с белачка за картофи.
От меда, зехтина, балсамовия оцет и ½ чаена лъжица сол приготвяте дресинга. Нарязвате копъра и чесъна на възможно най-ситно и ги добавяте към приготвения дресинг. Изсипвате нарязаните на тънки ивици тиквички и морков и изсипвате върху тях готовия дресинг. Разбърквате добре, за да се разпредели добре соса и прибирате салатата от сурови тиквички за 1-2 часа в хладилника. Салатата може да бъде сервирана и веднага, в случай, че нямате време, но е много по-вкусна, ако е прекарала някой друг час на студено.