Разядка от тиквички - това е леко лятно ястие, с което ще впечатлим приятелите и семейството си. Подходящо е като мезе за ракийки, охладено вино, а защо не и бира.
Необходимите продукти са: тиквички - 1 бр. 270 - 300 грама, чесън - 2 скилидки, кашкавал - 120 грама, извара - 200 грама, крема сирене - 100 грама, сирене - 60 грама твърдо, сок от половин лимон, черен пипер - 2 щипки, сол - 1 щипка или на вкус, мащерка - 1 щипка или на вкус, риган - 1 щипка, копър - 2 щипки, сушен, лют пипер - 1 щипка или на вкус, прясно смлени люспи, зехтин - 2 супени лъжици.
Измийте тиквичката, отрежете краищата и нарежете на парченца. Нарежете и кашкавала, твърдото сирене и чесъна като извадите сърцевината му.
Сложете всички продукти в блендер заедно със солта, подправките, лимоновия сок, изварата и крема сиренето.
Включете да се смелят за 20 секунди, не е нужно да стават прекалено фини.
Ако е нужно добавете още от подправките и сок от лимон, но внимавайте да не разводните консистенцията.