Предлагаме ви сезонна рецепта за плодова салата, с която да разнообразите менюто на семейството си или да посрещнете гостите си при всеки повод.
Небоходимите продукти са: един среден пъпеш, 60 грама ягоди или малини, 4 смокини, 1 нектарина, мед - 6 супени лъжици. За маринатата са необходими 2 супени лъжици ликьор, сокът от половин портокал и сокът от половин лимон.
Пъпеша измиваме и разрязваме на две части, като оформяме триъгълни ръбове. С помощта на лъжица отстраняваме семенната част и течността от плода. Отделяме част от месото, за да увеличим централната част, побирайки плодовете.
Останалите плодове нарязваме в стъклена купа и ги заливаме с маринатата. Поставяме ги в хладилник за 30 минути.
След като са поели цитрусовите аромати и алкохолната нотка, ги отцеждаме внимателно и ги подреждаме в пъпешовата купичка.
Прибавяме листенца мента и поставяме в хладилник за около още 30 минути.
Непосредствено преди поднасянето на салатата от пъпеш и ягоди подслаждаме с акациев мед.