Лятото е съвсем близо и тиквичките вече присъстват масово по пазарите у нас и то на добра цена. Предлагаме ви лесна рецепта за хрупкави тиквички на фурна.
Първата стъпка е настъргването на тиквичките. Измивате добре тиквичките и настъргвате на ситно ренде твърдата част, без меката вътрешна част със семките. Останалата вътрешна част на тиквичките може да ползвате например за крем супа. Избирате възможно по-твърд кашкавал, който настъргвате на ситно ренде. Ако кашкавалът е много мек, хрупкавите тиквички на фурна няма да могат да се препекат добре и няма да бъдат така стегнати и хрупкави. Може да ползвате и настърган пармезан.
Разбърквате тиквичките, заедно с настъргания кашкавал с ръце, като добавяте и черния пипер. Застилате голяма тава, най-добре тавата на фурната, с хартия за печене и слагате по една чаена лъжица от сместа, но не оформена като кюфте, а тънко, като малка палачинка от тиквички. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути, или докато крайчетата им добре се препекат. Изваждате от фурната, изчаквате да изстинат напълно и тогава ги отделяте от хартията за печене.