Измивате, почиствате и обелвате прасковите, след което ги слагате в подходящ съд, ако ще ги пасирате с пасатор, или в чашата на блендера. Добавяте киселото мляко и разбивате добре за около 30 секунди до получаване на хомегенна смес. Ако прасковите не са достатъчно сладки може да добавите и мед за допълнително подслаждане.
Към получената смес добавяте предвиденото количество чия и разбърквате добре с помощта на лъжица, за да се разпределят семената равномерно. Изсипвате сместа в чаши и оставяте в хладилник за няколко часа. Благодарение на добавената чия сместа ще се желира.
Преди сервиране добавяте към всяка чаша малини и по няколко листа маточина за аромат и украса. Ако нямате маточина под ръка, може да я замените с мента.
От посочените количества продукти излизат 3-4 чаши готов крем. Ако ви трябват повече порции, удвоете или утроете количествата на съставките.