Лекар пулмолог: Вирусът умира при висока температура, така организмът се бори

Автор: Plovdiv Now 5256
Лекар пулмолог: Вирусът умира при висока температура, така организмът се бори

„Трябва да бъдем дисциплинирани и с отговорност към цялото общество, така ще можем по-лесно да преборим вируса“, това заяви пулмологът д-р София Ангелова в ефира на Нова телевизия

Тя коментира, че Covid-19 протича в два етапа – първият е когато човек се заразява, след 4-6 дни се проявяват и първите симптоми.

„Още два дни след като вирусът попада в дихателната система и започва неговото бързо размножаване, в този период от време може да се усетят дразнене и сухота в гърлото. Това е първият симптом, на който трябва да се обърне внимание. Вече когато се включи имунната система започва защитната система, в зависимост от организма  заболяването протича по различен начин. Появява се температурата – не трябва да се плашим и да викаме линейка, вирусът умира при висока температура, така организмът се бори. Може да има и разстройство. Ако имунната ни система реагира адекватно до 10 дни тези симптомите ще изчезнат, след това остава умората“, обясни медикът.

Тя е категорична, че човек трябва да е спокоен, защото това намалява оздравителния процес.

„Много често се случва хора да получават задух, който не е свързан с заболяването, а е паник атака в резултат от притеснението от вируса“, добави още д-р Ангелова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина