Лекар и възрастна жена са новите заразени, какво е положението до момента в Пловдивско?

Автор: Plovdiv Now 18415
Лекар и възрастна жена са новите заразени, какво е положението до момента в Пловдивско?

За последните 7 дни в референтните лаборатории в Пловдив са направени 656 проби, от които четири са били положителни. Случаите бяха съобщени от Националния оперативен щаб, като за два от случаите става дума за контактни лица на вече заразени, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Единият от новите случаи е в Перущица – 60-годишна жена, настанена в  в УМБАЛ „Каспела”. Тя е била в родствена връзка с мъж от Брестовица, като тя е била от контактните лица на огнището. Самото то вече е потушено и локализирано и няма нови заразени.

Другата положителна пробва е на жена на 32 години от Стамболийски, чийто баща е бил тестван положително.  От Пловдив положителните проби са на лекар, който се е самоизолирал на 30 април. Тествани са 18 негови колегии, чиито проби са отрицателни, като предстоят още 20 резултата на медицински лица.

Към днешна дата общият брой на заразените с COVID-19 в Пловдивска област са 83. От тях 39 са от Пловдив, 31 в Община „Родопи”, Стамболийски 5, Кричим, Карлово, Хисаря по 2, Калояново и Перущица по един.

Досега 36 са оздравели, 32 на домашно лечение и 16 са хоспитализирани. Добрата новина е, че няма нито един на интензивно лечение в пловдивските болници.  Под карантина са 2825 души.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина