Лек желиран крем сладкиш в два цвята и с летни плодове - идея за десерт

Автор: Plovdiv Now 12483
Лек желиран крем сладкиш в два цвята и с летни плодове - идея за десерт

Предлагаме ви рецепта за лек желиран крем сладкиш в два цвята и с летни плодове.

Продукти:

прясно мляко - 400 мл

натурален шоколад - 200 г

бял шоколад - 200 г

желатин - 3 пакетчета (по 10 г всяко)

ягоди, малини, кайсии или други меки летни плодове - 500 г

сладкарска сметана - 400 мл подсладена

Приготвяне:

В микровълнова или на парна баня разтопете двата вида шоколад. В две касероли сипете по 200 мл прясно мляко, разделете и сметаната на две, добавяйки я в съдовете. Оствете на котлона да заврат.

Прибавете двете смеси към шоколадите с непрекъснао бъркане.

Измийте и пасирайте плодовете в блендер. Разтворене желатин в три купички с вода и си подгответе форма за кекс с дупка.

Две от купичките с желатин се разтапят в микровълнова и се сипват към двата вида шоколадова смес.

Всяка от тях се дели още на две - по 300 мл и се изсипат в две отделни купи. Разбъркват се.

Сместа с натуралния шоколад се сипва във формата за печене и се оставя да стегне във фризер за 15 мин. Сипва се сместа с белия шоколад и с нея се прави същото.

Третият желатин се добавя към смлените ягоди, предварително разтопен, разбърква се.

Изсипва се върху вече стегналия шоколад и шоколадовия крем пак се прибира във фризер за 25 мин.

Следва отново ред на натуралната и бялата шоколадови смеси, които се оставят за по 15 мин. във фризер една след друга.

Накрая двуцветният крем се оставя за 4-5 часа в хладилник.

Когато шоколадовата панакота е стегнал, формата се потапя леко в тенджера с гореща вода, за да се отдели по-лесно и да се обърне върху поднос.

edin.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина