Легенди на Ботев и Локо за финала: Който е по-умен и подготвен - той ще победи!

Автор: Георги Анастасов 6361
Легенди на Ботев и Локо за финала: Който е по-умен и подготвен - той ще победи!

Те са от различни поколения, но са емблематични футболисти на Ботев и Локомотив. Атанас Пашев и Гочо Василев са оставили траен отпечатък не само в клубната история на своите отбори, но и в историята на пловдивското дерби, чието предстоящо издание този път ще има по-различен, непознат до момента заряд. Жълто-черните и черно-белите се срещат в сряда от 19 часа на националния стадион "Васил Левски". Пашев бе един от голмайсторите на онзи отбор на Ботев от 80-те години, който очароваше с неподражаемия си техничен и нападателен стил, а Гочо бе от славното поколение от 70-те години на Христо Бонев - Зума. И двамата държат рекорди в дербито - крилото на Локомотив има най-много участия в Битката за Пловдив - 27, и най-много голове срещу градския съперник - 13. Пашев пък е единственият, който е вкарал 4 гола в един мач във вратата на черно-белите. Специално за нас двамата споделиха очакванията си за предстоящия финал за Купата на България. Ето какво казаха:

АТАНАС ПАШЕВ:

Честно казано, не очаквах финалът за Купата да е точно този, но се радвам, че ще стане празник за Пловдив. Нека по-добрият победи. Трудно може да се прогнозира такъв мач. За мен Ботев е по-класният отбор, но двамата треньори изповядват различен футбол. Смятам, че ще спечели тактически по-подготвения. Ще бъде тактическа битка. Дано да падне рано гол, за да отвори мача и да стане красив двубой. В тези дербита няма аутсайдер, а Локо също разполага с добри футболисти. След като и двата отбора са на финал, значи е напълно заслужено.

 

ГОЧО ВАСИЛЕВ:

Много се радвам, че финалът е пловдивски. Никой не го очакваше, особено софиянци. Щастлив съм, че пловдивските отбори ще играят за Купата на България. Който е по-умен и подготвен - той ще победи. Локомотивец съм и бих дал прогноза за Локомотив. Ако Ботев играеше срещу друг отбор, щях да бъда за Ботев, заради нашия град. Това е дерби мач, в който невинаги по-добрият побеждава и е трудно да се каже кой ще излезе победител. Понякога по-слабият побеждава. Следя мачовете и на двата отбора. Вярно е, че Ботев е по-напред в класирането, но това нищо не значи. Ще бъде надлъгване и ще спечели по-големият тарикат. Вероятно и двата отбора ще се пазят и може да няма много голове, но все пак зависи и как ще се развие мачът. Призовавам феновете на двата тима да бъдат културни и възпитани. Футболът е една игра - или биеш, или равен, или падаш. Дано да няма ексцесии.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина