Легендарната група „Любэ” разчуства пловдивската публика с най-големите си хитове

Автор: Олга Даскалова 11787
Легендарната група „Любэ” разчуства пловдивската публика с най-големите си хитове

Чувствам се като у дома си! Това призна на пловдивчани вокалистът на легендарната група „Любэ” Николай Расторгуев. Стотици пловдивчани препълниха зала „С.И.Л.А.” миналата вечер, а поводът бе юбилейният концерт на бандата. Руските рок икони избраха именно Пловдив да е един от градовете у нас, в които да отбележат 30-годишнината си на сцената.

Музикантите зарадваха пловдивската публика с най-големите си хитове. Залата буквално се пръскаще по шевовете, като нямаше нито едно свободно място. За броени часове е бил разпродаден и допълнителният ред, пуснат в продажба по-рано вчера. 

По време на всяка песен зад изпълнителите се прожектираха кадри, които пренесоха публиката в различни места в Русия или илюстрираха музиката с различни ефекти. Пловдивчани пък демонстрираха, че изключително много обичат групата, като шумно ги аплодираха и пяха заедно с тях. Всяка песен бе представена от фронтмена, който разказа увлекателни истории на публиката. Едни от тях предизвикаха смях, а други разчувстваха зрителите. 

След града под тепетата музикантите ще се отправят и към София и Варна, където всички билети са вече изкупени.

„Виновник” за създаването на „Любэ“ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на поета Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение – либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата. През следващите години популярността на групата нараства. Сега тя е едно от популярните лица на руската култура по цял свят.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина