Лазаня със зеленчуци - лека, вкусна и по-здравословна

Автор: Plovdiv Now 3990
Лазаня със зеленчуци - лека, вкусна и по-здравословна

Предлагаме ви рецепта за лазаня със зеленчуци - лека, вкусна и по-здравословна.

Продукти:

зелен фасул - 300 г замразен

чушки - 2 бр. жълти

праз - 300 г

домати - 250 г

масло - 50 г

риган - 1 с.л. сух

сол

черен пипер

брашно - 40 г

прясно мляко - 550 мл

кашкавал - 160 г

картофи - 500 г

Приготвяне:

Оставете фасула да се размрази и го нарежете. Загрейте 20 г масло и запържете ситно нарязания праз до омекване. Добавете останалите зеленчуци, нарязани на ситно, и гответе 15 минути на тих огън без похлупак.

Овкусете със сол и черен пипер. В отделен съд загрейте останалото масло и запържете брашното. Постепенно налейте прясното мляко, кипнете и варете 4-5 минути на тих огън. След това добавете настъргания кашкавал и разбъркайте добре. Картофите настържете с едро ренде.

Сипете малко сос на дъното на дълбока тава, отгоре поставете 1/3 от зеленчуците, покрийте с половината настъргани картофи. Повторете до изчерпване на продуктите и печете 40 минути в предварително загрята на 200 °C фурна.

Рецепта - MARIANE

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина