Предлагаме ви рецепта за лазаня със зеленчуци - лека, вкусна и по-здравословна.
Продукти:
зелен фасул - 300 г замразен
чушки - 2 бр. жълти
праз - 300 г
домати - 250 г
масло - 50 г
риган - 1 с.л. сух
сол
черен пипер
брашно - 40 г
прясно мляко - 550 мл
кашкавал - 160 г
картофи - 500 г
Приготвяне:
Оставете фасула да се размрази и го нарежете. Загрейте 20 г масло и запържете ситно нарязания праз до омекване. Добавете останалите зеленчуци, нарязани на ситно, и гответе 15 минути на тих огън без похлупак.
Овкусете със сол и черен пипер. В отделен съд загрейте останалото масло и запържете брашното. Постепенно налейте прясното мляко, кипнете и варете 4-5 минути на тих огън. След това добавете настъргания кашкавал и разбъркайте добре. Картофите настържете с едро ренде.
Сипете малко сос на дъното на дълбока тава, отгоре поставете 1/3 от зеленчуците, покрийте с половината настъргани картофи. Повторете до изчерпване на продуктите и печете 40 минути в предварително загрята на 200 °C фурна.