Кючука, Тракия и центъра – местата с най-много катастрофи с ранени в Пловдив

Автор: Ива Модова 4821
Кючука, Тракия и центъра – местата с най-много катастрофи с ранени в Пловдив

18 души са загубили живота си по пътищата на Пловдив и областта само за три месеца. До края на месец март тази година на територията на Областната дирекция са станали 318 тежки катастрофи. Като най-чести причини за произшествията от Пътна полиция посочват несъобразена скорост, отнемане предимство и неправилно изпреварване от страна на водачите.

Всеки месец КАТ- Пловдив публикува подробни статистически данни за пътния травматизъм в областта. Оказва се, че най-много катастрофи с пострадали са станали под тепетата.  Всеки месец от началото на годината по пътищата на Пловдив са ставали над 30 тежки инцидента. В лечебни заведения са били приети 81 пловдивчани.

На територията на Община Пловдив през месец януари са възникнали 32 произшествия с 1 загинал и 37 ранени. През месец февруари са регистрирани 18 ПТП-та с 22 ранени. В сравнение със същия период на 2018 инцидентите  са намалели с 6, а ранените с 26. 36 тежки катастрофи пък са станали през март. 1 е загинал, а 22 -ма са пострадали. 

От данните на МВР става ясно, че най- най- много инциденти са регистрирани на територията на Второ районно. През месец януари са станали 11 ПТП-та, 5 през февруари и 12 през месец март.  Отчетено е, че най-опасни трасета са големите булеварди – „Цар Борис III Обединител”, „Руски” и „Пещерско шосе”. През март там има един загинал.

През януари са настъпили 11 катастрофи с 11 ранени; през февруари  има 5 ПТП-та с 6 пострадали; през март - 12 инцидента с 1 загинал и 13 в болница.

Не по-назад остават районите Тракия и Кючук Париж. Кукленско шосе,  булевард „Никола Вапцаров”, улица „Димитър Талев” са част от големите пътни връзки, на които са отчетени голям брой ПТП-та. Ще се отнася до ж.к. Тракия, първенци в черната статистика са „Съединение”, „Найчо Цанов”, ”Княз Борис” и „Освобождение”.  

В район „Южен” през януари е настъпил инцидент с един загинал, а за първите три месеца от година в болница са били отведени 31 пловдивчани.

Най-безопасните от към ПТП-та се оказват район „Източен” и територията на Четвърто районно. От началото на годината по пътните артерии на двете посочени локации са настъпили едва 12 произшествия с 18 ранени.

В Кършияка - входно - изходните артерии  Голямоконарско, Карловско и Пазарджишко шосе , които са и най-натоварените, са местата с най-много инциденти. Общо от началото на годината на територията на Трето районно са настъпили 15 тежки катастрофи с 18 ранени.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина