Купон и стрелба в Кючука, пиян заплаши полицаи с газов пистолет

Автор: Plovdiv Now 6210
Купон и стрелба в Кючука, пиян заплаши полицаи с газов пистолет

Полицаи от Първо РУ в Пловдив са задържали мъж, който си е позволил да ги заплаши с газов пистолет.  Служителите са реагирали на сигнал за силна музика и стрелба с оръжие от жилище на улица „Славееви гори“ в Кючук Париж в 5,30 часа вчера. 

Когато униформените са пристигнали на посочения адрес, входната врата отворил мъж, който насочил пистолет срещу тях, но в резултат на бързите им и професионални действия той е бил обезоръжен, без да има пострадали.

Извършителят е бил отведен с белезници в ареста на районното управление за срок от 24 часа. Установена е самоличността му - 40-годишен жител на Пловдив. Тестът с дрегер е категорично е доказал, че той е употребил солидно алкохол - над 1,8 промила. газовото оръжие се е оказало нерегистрирано и с протокол по установения ред е било иззето.

По случая е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс. Процесуално-следствените действия продължават под наблюдение на Районна прокуратура  - Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор 40-годишният мъж е задържан за срок от 72 часа.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина