Куп нарушения на пътя вбесиха пловдивски шофьор, оказал се на косъм от три ПТП за два дни

Автор: Plovdiv Now 4785
Куп нарушения на пътя вбесиха пловдивски шофьор, оказал се на косъм от три ПТП за два дни

Пловдивски шофьор се размина на косъм от три пътни инцидента за два дни. Докато пътувал в региона, той станал свидетел на няколко необмислени маневри, които създават сериозна предпоставка за катастрофа, разказа самият той пред наш репортер.

По пътя за Бачковския манастир през почивните дни мъжът се сблъскал с две груби нарушения. Водач на "Голф" погазил правилата, като навлязъл в аварийната лента, да за изпревари друго превозно средство на Асеновградско шосе. Както се виджа във видеото, в рамките на няколко секунди той успява да се "настани" и в трите ленти за движение, включително и тази, в която шофирането е строго забранено.

Малко по-късно, докато шофирал по пътя към село Бачково, мъжът бил принуден да намали скоростта, за да "даде път" на бързащ шофьор на "Сеат" със софийска регистрация. Возилото го задминало, въпреки непрекъснатата маркировка и наличието на опасни завои на пътя. 

На следващия ден видеорегистраторът в автомобила на пловдивчанина улавя поредния абсурд на пътя между Пловдив и село Марково. Лека кола засича пътя му, докато изпреварва друг участник в движението. За щастие, мъжът успява да настъпи спирачките и да предотврати тежък инцидент. 

Екипът ни благодари на всички читатели за завената гражданска позиция. Припомняме, че през изминалия месец 22 души са загубили живота си при инциденти на пътя. Най-честата причина за настъпването на ПТП е превишена скорост и неправилни маневри. Ежедневно се провеждат акции на пътя, а санкционираните водачи са стотици. Апелираме всички водачи на автомобили да шофират внимателно и отговорно!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина