Културата и кухнята на Казахстан идват на гости в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7554
Културата и кухнята на Казахстан идват на гости в Пловдив

Пловдивски културен институт ще представи на 16 ноември от 17,00 часа казахстанската кухня и култура. Домакин на събитието ще бъде Венера Уразбекова. Тя от Казахстан и е завършила оперно пеене. Концентрира на големи сцени в родината си. Любовта я довежда в България.

На събитието в Пловдивски културен институт Венера ще разкаже за своята страна и с прекрасния си глас ще изпълни традиционни песни от Казахстан. Дегустации на чай и традиционни ястия също са предвидени в програмата.

Срещата на пловдивчани с Венера е по инициатива на сдружение „Съюз за независимо творческо общуване“ .

Желаещите да присъстват трябва предварително да се регистрират на страницата на събитието.

През последните две години в инициативата Мулти култи китчън, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, бяха представени арменската, руската и гръцката общност в Пазарджик. Пловдивчани пък се запознаха с индийската кухня и култура, включиха се в работилница за шоколад във Фабриката за занаятчийски шоколад Гайо, насладиха се на вкуса на прясно приготвената храна от Енцо де Тони, който показа красотата и вкуса на област Фриули, Северна Италия. 

Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Мулти Култи китчън представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност.

Съюз за независимо творческо общуване е част от мрежата на Мулти култи колектив и е представител за градовете Пловдив и Пазарджик.

За повече информация и регистрация - във фейсбук страницата: Мулти Култи китчън в Пловдив 2019

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина