Кучето, обезобразило дете от Пловдив, и друг път е хапало хора

Автор: Plovdiv Now 6243
Кучето, обезобразило дете от Пловдив, и друг път е хапало хора

„Виновни са преди всичко стопаните на кучето. Те не ни предупредиха, че кучето е агресивно, както и че друг път е хапало хора”, каза майката на обезобразеното дете, което бе захапано от агресивно куче по лицето и се наложиха над 100 шева. По думите на Таня Стоянова те са разбрали за поне три други случая, при които кучето е нападало други хора. Тя призова, ако има хора, които са пострадали от животното да се свържат с тях, или с органите на реда, за да може да има осъдителна присъда. Майката каза, че след старите инциденти те отново са се криели и дори продавали имоти. Семейството на детето знаят, че хората с кучето живеят в "Кършияка". 

"Има полиция, има прокуратура, не сме ние тези, които ще взимаме мерки", каза майката. Тя отбеляза, че доскоро са имали куче, което са отглеждали 14 години и те обичат животните.

Психиатърът Веселин Герев е на мнение, че вероятно детето ще има постравматичнен стрес за цял живот. То би изпитало същото чувство, когото види кучето.

"Ако срещне на улицата куче, детето ще си спомни за инцидента. След време, това дете, ако в някаква ситуация има контакт с куче и види лицето си в огледалото, може да съприживее отново драмата. Животното не може да носи отговорност, собствениците му я носят",каза психиатърът. 

Припомняме, че детето бе  нахапано зверски в двора на вилата им. Кучето е станало агресивно след опит на детето да си играе с него. То влиза в двора на семейство Стоянови, докато те разговарят с неговата стопанка. Детето е претърпяло 3-часова операция и е лежало 5 дни в болница. Над 20 дни се е хранило със сламка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина