Кубинският посланик танцува салса на откриването на фотоизложба в Пловдив

Автор: Парашкева Иванова 912
Кубинският посланик танцува салса на откриването на фотоизложба в Пловдив

Вдъхновяващи фотографии и страстна кубинска музика провокираха посланика на Куба Мариета Гарсия Хордан да се впусне в ритъма на салса. И то не къде да е , а в Пловдив. Това се случи по време на откриването на изложбата „Куба на фокус" на фотографа Минко Михайлов в Дома на културата „Борис Христов".

Интересът към изложбата бе толкова голям, че фоайето на Дома трудно успя да побере всички желаещи да я разгледат. Публиката с удоволствие се потопи в магията, уловена от обектива на фотографа, а след това се наслади и на няколко танца, представени от салса инструкторите Илиян и Калина. 

"Благодарение на фотографията можем за пътуваме във времето и пространството. Поводът да сме тук е прекрасната Куба. Куба е богата история, невероятни хора. За мен е смесица от цветове и контрасти, всяка една уличка е като сцена от филм. Лъха носталгия, емоция, колорит и във въздуха се носи магията на салсата. За мен най- голямото богатство на Куба са хората - усмихнати и горди и най- вече влюбени в живота. Иска ми се да усетите поне частица от това, което аз съм видял с очите и сърцето си" каза минко Михайлов. 

Нейно превъзходителство г-жа Мариета Гарсия Хордан благодари за топлото отношение на пловдивчанина и за споделените образи и емоции. Тя заяви, че е останала очарована от чувствителността на фотографиите, успял да улови оптимизма на кубинците, въпреки тежкото им икономическо състояние. 

Вълнуващо визуално пътешествие на Михайлов води по цветните улички на Хавана пред спокойствието на морските брегове, показва богатата култура и наследство до ежедневието на местните хора.

Изложбата се осъществява с подкрепата на община Пловдив и Посолството на Република Куба в България.  „Куба на фокус"  може да бъде разгледана до 13 октомври на втория етаж на Дом на културата „Борис Христов". А след това ще гостува в кубинското посолство в София по време на Дните на кубинската култура в България. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина