Предлагаме ви рецепта за крем от тиква - страхотен есенен десерт!
Продукти:
тиква - 500 г обелена, и нарязана на кубчета
захар - 1 к.ч.
мед - 2 - 3 с.л.
прясно мляко - 200 мл
яйца - 1 бр.
канела
орехи - 50 г смлени
Приготвяне:
Обелената и почистена тиква нарязваме на кубчета. Заедно с млякото и захарта я слагаме в дълбок съд на котлона. Разбъркваме, докато захарта се разтопи напълно.
С уред за намачкване на картофи пасираме тиквата до получаване на гладко тиквено пюре, като добавяме и меда.
Ако сместа ви се строи твърде гъста, може да добавите още малко от млякото.
Разбъркваме. Сваляме съда от котлона и добавяме жълтъка. Разбъркваме и оставяме сместа да се охлади.
През това време разбиваме белтъка на сняг. С внимателно разбъркване в една посока добавяме белтъчната пяна към крема.
Поднасяме в чаши, като украсяваме крема с канела и смлени орехи.