Крем с тиква и бял шоколад - страхотен есенен десерт

Автор: Plovdiv Now 9861
Крем с тиква и бял шоколад - страхотен есенен десерт

Тиквите, този чудесен есенен плод, вече се появиха на пазара у нас. Предлагаме ви рецепта за крем с тиква -  чудесен лек десерт за малки и големи в семейството.

Продукти:

тиква - 500 г почистена и обелена

ванилия - 2 прахчета

захар - 150 г

прясно мляко - 300 мл

яйца - 1 бр.

жълтъци - 1 бр.

нишесте - 60 г царевично, натурално

бял шоколад - около 40 г

френско грозде - за декорация, по желание

сол - 1 щипка

Приготвяне:

Нарежете тиквата на парчета, завийте всяко във алуминиево фолио и подредете в тавичка.

Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 25 минути или докато щом боднете с вилица тя влиза свободно.

Оставете тиквата да поизстине и я пасирайте на много фино пюре. Сипете към нея 200 мл от млякото, захарта, ванилията и солта и загрейте на слаб огън.

Разбийте яйцето и жълтъка с останалото мляко и нишестето, така че да няма бучки и налейте към останалата смес на тънка струйка, разбивайки с телена бъркалка.

Варете кремчето 6-7 минути на тих огън или докато се посгъсти. Имайте предвид, че и когато изстине ще се сгъсти още повече.

Разсипете ваниловия крем в чашки или купички и щом се охлади настържете на едро белия шоколад. Украсете със зрънца френско грозде за сладко-кисел контраст.

gotvach.bg - Йорданка Ковачева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина