Предлагаме ви рецепта за крем с кестени и шоколад - страхотен есенен десерт.
Продукти:
кестени - 1 кг
шоколад - 100 г
кафе - 3 с.л. еспресо
масло - 100 г
пудра захар - 120 г
сметана - 1 ч.ч.
Приготвяне:
Кестените се пекат на 165 градуса 30 минути. Почистват се от кората и ципата и се заливат с вода така, че само да ги покрие. Кипват се и се варят 25 минути, докато не омекнат.
Отцеждат се и се пасират. Шоколадът се настъргва на едро и се смесва с кафето. Разтопява се на водна баня, добавят се маслото и пудрата захар.
Когато кестеновото пюре изстине и е вече съвсем леко топло, се смесва с шоколада. Слага се във формички, поръсени с пудра захар, и се оставя във фризера за 2 часа.