Кралство Мароко е в Пловдив! Облекла, арган и марокански специалитети показват в Етнографския музей

Автор: Plovdiv Now 5571
Кралство Мароко е в Пловдив! Облекла, арган и марокански специалитети показват в Етнографския музей

Етнографският музей в Пловдив е домакин днес на вечер на куртурата на Мароко. Събитието е от 18,30 часа, а пратньори са Нейно Превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи - извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в Република България, както и Сдружение „Спектър 21 век“.

На културното събитие ще бъде показано дефиле, представящо прекрасните женски национални костюми на Мароко - кафтаните. Ще бъде открита изложба, разкриваща природното и архитектурно богатство на хилядолетното царство, както и изкуството на занаятите.

Церемония по поднасяне на марокански чай под звуците на традиционна музика ще допълни атмосферата. Малък базар със сувенири от Мароко ще даде възможност на публиката да се сдобие със спомен от прекрасната вечер.

Сред продуктие на базара ще е и прочутото арганово олио. Неговото добиването, преработката и различните продукти, получени от него, са включени в Списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО от 2014 г.

Събитието ще приключи с коктейл, даден от Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, на който гостите ще имат възможността да опитат от традиционния марокански кус-кус и други специалитети от кралството.

На откриването приветствени думи към гостите ще отправят: • г-н Ангел Янков, директор на РЕМ-Пловдив • Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в Република България • г-жа Екатерина Павлова, съпредседател на сдружение „Спектър 21 век“ и главен редактор на „Дипломатически спектър“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина