Етнокралицата Ищар празнува 20 години на сцената в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1430
Етнокралицата Ищар празнува 20 години на сцената в Пловдив

Ищар Алабина се завръща в Пловдив след 7 години със страхотен концерт на в зала „Сила“, с който ще отпразнува 20-годишнината си на сцената. Тя ще се появи с бенд от 12 музиканти и ще покаже още веднъж на българската публика, че напълно заслужава определението „Кралица на етно музиката“. Певицата идва в Пловдив за втори път, като още на първия концерт през 2011г. Ищар взриви публиката в Античния театър, която остава запленена от таланта на световноизвестната певица от еврейски произход.

На 24 ноември Ищар ще зарадва феновете си с двучасово шоу в спортен комплекс „СИЛА”, където най-големите хитове на звездата, с продадени няколко милиона албума, между които “Last Kiss”, Habibi (Sawah), “C’est La Vie” ще бъдат съпроводени с кристален звук, красива сцена, отлично стикован вокал и бенд – очаква Ви шоу, което не бива да пропускате.

Ети Зах, както е истинското име на израелската певица, наистина е сред любимите артисти на родните меломани, а и тя искрено уважава страната ни.

„Нали знаете как в сърцето си имате място за най-най-важните неща, които обичате. България е в моето", призна Ищар при едно от предишните си посещения на страната ни. Красивата дама е разказвала, че в своя дом има три стаи - за Израел, Франция и България. Тя посещава България за първи път през 2000 година и веднага се влюбва. Обикаля Бургас, Варна и София. "Има неща, които не можем да си обясним. Опознах културата ви чрез музиката, хората - при топлото посрещане. У вас се чувствам като у дома", сподели тогава Ищар .

Ищар е родена на 10 ноември 1968 г. в Кирият Ата, до Хайфа, Израел. Майка ѝ е египтянка, а баща ѝ – мароканец, като и двамата били евреи. Тя говори и пее на арабски, иврит, френски, испански, български, руски и английски, както и марокански.

Ищар започва да пее още на 14 години и продължава, дори по време на службата си в Израелските отбранителни сили. Избира името Ищар - месопотамската богиня на любовта и войната, защото нейната баба я наричала Естер, което заради египетския ѝ акцент звучало като Ищар. Някъде по това време неин приятел я поканил на гости във Франция. Скоро се влюбила в държавата и решила да заживее там.

Билетите за концерта в Пловдив са на цени от 40-90 лв. и са вече в продажба в мрежата на Ивентим, на касите на Античен театър, Туристически информационен център на ул. „Райко Даскалов” 1 и билетен център пред Община Пловдив.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина