“Краят на лятото“ - ученици от Художествената показват изложба в Прокуратурата в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4160
“Краят на лятото“ - ученици от Художествената показват изложба в Прокуратурата в Пловдив

Изложбата на ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив се откри днес, навръх празника на свети Мина, в Апелативна прокуратура. Събитието се провежда под мотото „Правото е изкуство за доброто и справедливото” чрез виртуален Ден на отворените врати и е съвместно с Окръжна прокуратура-Пловдив и Районна прокуратура - Пловдив. Младите таланти гостуват в сградата на площад „Съединение“ №3 с 25 картини от изложбата „Краят на лятото“.

Представените живописни и графични произведения са на ученици от X, XI и XII клас от всички специалности на Художествената гимназия. Картините са създадени от младите таланти по време на Учебно-творческата практика през месец септември, проведена в гр. Пловдив и в гр. Приморско. Гимназистите са рисували под ръководството на преподавателите си по специални предмети - Ангел Китипов, Атанас Камешев, Антония Фингарова, Ивилина Коликова, Кети Георгиева, Михаил Маламски, Петър Чучулигов, Полина Тодорова и Траян Добрев.

Виртуална изложба с всички произведения е представена в официалните сайтове на НХГ „Цанко Лавренов” и на Апелативна прокуратура - Пловдив. 

Изложбата бе открита при спазване на мерките срещу разпространението на коронавирусната инфекция.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина