Крадци върлуват в Пловдив: задигнаха 5 бона и злато от апартамент, обраха и възрастен мъж на улицата

Автор: Plovdiv Now 7783
Крадци върлуват в Пловдив: задигнаха 5 бона и злато от апартамент, обраха и възрастен мъж на улицата

Пловдивски крадец е бил разкрит след активно разследване на криминалисти от Пето РУ в Пловдив. Оперативните действия по издирванено му са стартирали по образувано на 29 юни досъдебно производство за издърпан от ръцете на 43-годишна жена мобилен телефон на територията на ж.к. „Тракия“. Полицаите са събрали доказателства, че извършител на грабежа е 40-годишен жител на Пловдив, който е бил задържан за срок до 24 часа.

В ареста е попаднал и 35-годишен пловдивчанин заради поредния си обир. Мъжът е криминално проявен и осъждан и с постановление на Районната прокуратура е бил задържан за срок до 72 часа. Основание за ареста е разкритието на служители на Второ РУ, че преди дни въпросният мъж е извършил кражба от паркиран на улица „София“ лек автомобил „Мазда“. Според събраните доказателства той е задигнал през отворен прозорец на колата портфейл с лични документи и 300 лева и мобилен телефон.

Възрастен пловдивчанин пък е станал жертва на грабеж вчера. Пред служителите на Четвърто РУ 84-годишеният пенсионер се е оплакал, че в около 11.30 часа на улица „Райно Попович“ непознат мъж е издърпал портфейла му с лични документи и дребна парична сума. В рамките на досъдебно производство са предприети действия за издирване на извършителя.

Пловдивчанка също е съобщила в полицията за кражба. 43-годишната жена се е оплакала, че вчера от апартамента й в ж.к. „Тракия“ са били откраднати над 5000 лева и около 60 грама златни накити. Всички факти и обстоятелства около сигнала се разследват от служители на Пето РУ. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в прокуратурата.  

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина