Предлагаме ви рецепта за коприва с ориз - лесно, вкусно, здравословно и постно ястие.
Продукти:
5 шепи (1 кг) коприва
1 ч.ч. (200 г) ориз
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
1-2 глави (100 г) кромид лук
2-3 бр. (150 г) домати
1 ч.л. (5 г) червен пипер
сол
Приготвяне:
Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване и се разбърква с червения пипер. Прибавят се последователно и се задушават доматите, нарязани на дребно, и измитата с топла вода и нарязана на ситно коприва, след което се заливат с топла вода. След завирането им се прибавя оризът. Ястието се посолява и се вари на тих огън до готовност. Поднася се с кисело мляко.