Коприва с мляко, яйца и сирене - здравословно пролетно ястие
Коприва с мляко, яйца и сирене - здравословно пролетно ястие

Предлагаме ви рецепта за коприва с яйца и сирене - здравословно пролетно ястие.
Продукти:
коприва - 1 кг
сирене - 100 г
яйца - 8 бр. сварени
масло - 6 с.л. разтопено
прясно мляко - 2 ч.ч.
брашно - 3 с.л. препечено
Приготвяне:
Сварете почистената коприва в подсолена вода за 10-тина минути. Изсипете в гевгир, за да се отцеди.
В 2 с.л. масло се разбърква брашното, прибавя се млякото и се сварява за 5 минути.
Смесете с нарязаната на ситно коприва и изсипете в намазнена тава.
Обелените яйца се нареждат върху копривата, като леко се притискат към дъното.
Поръсете ястието с настърганото сирене и останалото масло. Запечете за 10 минути в умерено загрята фурна и сервирайте веднага.
Рецепта - Роси Стоянова