Концертите и фестивалите, които очакваме в Пловдив през 2022 г.

Автор: Мария Луцова 211204
Концертите и фестивалите, които очакваме в Пловдив през 2022 г.

Ще бъде ли 2022-а по-благодатна към публиката, която очаква най-сетне обстановката по света да се нормализира и да се случат поредица от мащабни събития. Някои от тях вече са оповестени, други тепърва ще научаваме, пише PlovdivTime. Очакваме с нетърпение форуми като Plovdiv Jazz Fest и One Dance Week. Ето обаче кои са големите концерти и фестивали, за които вече има информация:

5 МАЙ 2022 Г., ЗАЛА КОЛОДРУМА

ОТКРИВАЩ КОНЦЕРТ НА 12-ИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ФЕСТИВАЛ НА ОРКЕСТРИТЕ

През 2022 година Пловдив ще стане домакин на Европейски фестивал на оркестрите. Събитието включва обучителна и семинарна част, както и серия от концерти на живо, които ще се проведат на различни локации в града ни, включително и в Колодрума. Откриването е там на 5 май, а  финалният концерт - на Античния театър, като преди това програмата предвижда десетки мини събития, за които предстои допълнително информация. Този фестивал се организира от повече от 30 години в Европа, като първото му издание е във Фрайдрихшафен, Германия. На всеки три години фестивалът минава през градове като Бърно, Лион, Вадуц, Талин, Кремона и други.

12 ЮНИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

ФЕДЕРИКО ПАЧОТИ

Италианската сензация в класическата музика Федерико Пачоти пристига в България за първи път. Той ще излезе на сцената на Античния театър заедно със специален гост  – сопраното Снежана Драмчева, и музиканти от Софийска филхармония, с диригент маестро Найден Тодоров.

Федерико Пачоти е тенор, композитор и продуцент. Той открива, че музиката е неговата страст още в детските си години. Кариерата му започва, когато е на 13 години. Заедно с групата си печели награда в Санремо през 2001. Въпреки че е почитател на поп и рок музиката,  Пачоти открива истинското си призвание в красотата на класическата музика.

През 2016-а, Федерико издава своя първи албум “Rosso Opera”, който се изкачва на върха на класациите за класическа музика. Пачоти е пял на едни от най-емблематичните сцени в света – Арена ди Верона, зала „Кадоган Хол“ в Лондон, Световната кула на Lotte в Сеул.

26 ЮНИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

LED ZEPPELIN SYMPHONIС

Led Zeppelin Symphonic е впечатляващо шоу, което ще подари на българската публика своеобразно музикално пътешествие, в невероятната атмосфера на Античния театър в Пловдив! На сцената ще излязат известни бродуейски солисти, към които ще се присъедини симфоничен оркестър и рок група, съставени от виртуозни музиканти. Начело на продукцията застава прочутият диригент Richard Sidwell, работил с едни от най-големите имена на световната музикална сцена.

На Античния театър българските фенове ще могат да чуят вечните хитове на Led Zeppelin, сред които Whole Lotta Love, Black Dog, Kashmir, Rock & Roll, Dazed & Confused и, разбира се, Stairway To Heaven. Уникалната комбинация от вокалисти, рок група и симфоничен оркестър, обещава на почитателите магическо изживяване.

11 ЮЛИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

IL VOLO

 “Il Volo sings Morricone and more” е последният проект на най-прочутото с света италианско трио, посветен на филмовата музика на Енио Мориконе. Това е емоционално пътешествие през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на 20-ти век, за което Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле работиха в знак на почит към Маестрото, една година след смъртта му, и с подкрепата на неговото семейство. 

Новият грандиозен концерт на Il Volo, с филмова музика, емблематични кино кадри и цял симфоничен оркестър, ще бъде едно от дългоочакваните събития през лятото.

21-23 ЮЛИ 2022 г.

SOLAR FESTIVAL

 Фестивалът е с двудневна продължителност. Планираните дати са съобразени с календара на международните артисти и предвид реализацията на фестивала Hills of Rock в същия период, Пловдив ще се превърне в епицентъра на музикалните събития от два мащабни жанра музика, с последователи от стотици хиляди души в страната. Музикалното съдържание е основно в жанра електронна танцова музика (ЕDM - Electronic Dance Music). Успехът на проекта е в комбинацията между световно известни DJ и незаменимата атмосфера на събитието на открито. Очаквайте информация за локацията и програмата през 2022 г.

21 ЮЛИ 2022 Г., ГРЕБНА БАЗА

SLIPKNOT (Hills of rock)

Още от формирането им през 1995 година в щата Айова, Slipknot постигат не само невероятни успехи с проектите си, но се превръщат и в идоли на няколко поколения. През август 2019 година излезе новият им албум „We Are Not Your Kind“, който е шестият студиен запис в кариерата на групата. Считан за един от най-добрите албуми на бандата, той оглавява класациите Billboard 200 в САЩ  и Albums Chart в Обединеното кралство, и заема челни позиции в чартовете на десетки държави по света. Сингълът към албума, Unsainted, се превръща в глобален феномен и видеото към него става номер едно в стрийминг платформите по света за 24 часа, като събира над 60 милиона гледания в Youtube само за няколко седмици.

22 ЮЛИ 2022 Г., ГРЕБНА БАЗА

MERCYFUL FATE (Hills of rock)

Групата е създадена през 1981 в Дания от King Diamond и Hank Shermann. Групата свири класически хевиметъл с прогресивни елементи и хардрок от 70-те, съчетани с епични вокални фалцети и текстове за сатанизъм и окултното. Това и corpsepaint, черно-белият грим, наложен от Kind Diamond и характерен за блек метъла, превръща Mercyful Fate във влиятелна група-култ не само за верните фенове, но и за популярни артисти като Slayer, Metallica и Death. През лятото на 2022 групата ще свири само на няколко внимателно подбрани концерта в цяла Европа=

23 ЮЛИ 2022 Г., ГРЕБНА БАЗА

SABATON (Hills of rock)

Знаменитата банда от Фалун, Швеция, създадена през 1999 г., е обичана не само в България.  Sabaton имат албуми с милиони продажби и платинен статус в цял свят, разпродадени концерти в повече от петдесет страни, а вокалистът, Joakim Brodén – репутацията на един от най-адекватните и емблематични съвременни метъл вокалисти. През 2019 излезе деветият студиен албум на групата, The Great War – изключително богат концептуален албум, който улавя перфектно зловещата атмосфера на Първата световна война. С него бандата продължава запазения си стил – умело да разказва незабравими истории от безмилостни бойни полета по цялата планета.

31 ЮЛИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

ГРЕГЪРИ ПОРТЪР

Забележителният джаз и соул музиканти, двукратният носител на Грами Грегъри Портър е безспорно един от най-великите гласове на нашето поколение. Получава международно признание с двете награди Грами за Liquid Spirit през 2014 г. за най-добър вокален джаз албум и за Take Me To The Alley през 2016. Изнася концерти в разпродадени зали в света - Royal Albert Hall, Olympia и си колаборира с музиканти като Стиви Уондър, Disclosure, Сам Смит, Джеф Глоудблум и Moby. Грегъри Портър е и един от най-продаваните звукозаписни артисти в света, отличен с три платинени и девет златни албума. Има близо 340 000 последователи в Spotify и над 193 млн. гледания във видео платформите. „Гласът ми е дар от Бога и искам да го споделя с хората”, казва Грегъри.

28 АВГУСТ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

РИЧАРД МАРКС

С впечатляващия си глас, музикантът и текстописец Ричард Маркс става звезда през 1987 още с дебютния му сингъл “Don’t Mean Nothing”, който става абсолютен хит и се продава в над 3 милиона екземпляра. Само за три години - от 1987 до 1990-а успява да постави и рекорд с броя на хитовете си – става първият мъж певец с цели 7 свои песни в Top 5 на Billboard’s singles chart. Три от тези седем са и №1 хитове - “Hold On to the Nights,” “Satisfied” и неповторимата “Right Here Waiting.” Освен това Маркс може да се похвали с фаталните тринадесет №1 хита в класациите на Bilboard и над 30 милиона продадени албума до този момент. Той има три номинации и една статуетка Grammy, която получава през 2004 за песента “Dance With My Father” в категорията Song of the Year, която пише за великия Luther Vandross.  

16 СЕПТЕМВРИ 2022 Г., ЛЕТЕН ТЕАТЪР, 19 Ч.

АPOCALYPTICA

 

Минали са 22 години от магическия първи концерт на Apocalyptica в България. Той се състоя на Античния театър в Пловдив през 1999 г. по време на инициативата Европейски месец на културата и спечели фен маса на групата у нас, която помни този концерт и досега. През годините възпитниците на Академия „Сибелиус“ в Хелзинки вървяха по свой път, оказал се успешен и като кариерна посока. През 2022 г. порасналите Apocalyptica се завръщат в града на тепетата за нова среща под звездите със своите почитатели тук. Тя ще се осъществи на 16 септември в Пловдив по покана на EventEase.

17 СЕПТЕМВРИ, АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

LAIBACH

Музикантите ще изнесат голям концерт в Пловдив. Заедно с тях в този щурм към публиката ще се включат и Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив, с диригент Константин Добройков. Концертът на Laibach в Пловдив ще е единствен и неповторим, той няма да е част от програма на турне, той ще е нещо специално създадено и представено само веднъж. Laibach е четири десетилетия градена култура, в нея публиката мисли, танцува и марширува заедно с групата и големият въпрос е - как тези арт концептуалисти ще вплетат в спектакъла си атмосферата на Античния театър!

24 СЕПТЕМВРИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

OРЕTH

Шведската прогресив банда Opeth  ще свирят за втори път на Античния театър. През 2015 г. бандата прави разтърсващо шоу в древния град. Седем години по-късно, те се завръщат отново. Поради жанровото си разнообразие и изключителните си музиканти, до 2009 г. са продали повече от 1,5 милиона копия. А техните турнета са очаквани с нетърпение по всички големи световни фестивали. Групата е формирана през 2006 г. и до днес има записани 5 студийни албума. Техният прогресив рок стил идеално ще подплъти ударното шоу. Концертът ще бъде открит от исландците The Vintage Caravan.

Подобни новини

ОСМАН БЕГ

МОЖЕ ЛИ ДА ИМА КЛАС ПАРАЗИТИ, КОИТО ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ, БАНКИ, КРЕДИТИ, ПЕЧАЛБА, ДАЛАВЕРА, ГЕШЕФТ, ЯХТИ, БЕЛО, УРААА! АМА ДРУГ ДА РАБОТИ ДА ГИ ХРАНИ, ТОЕСТ ДА ХАБИ НАФТАТА ЗА ТРАКТОРИТЕ? :)

16:24, 02.01.2022
Отговора 0
Отговор

ОСМАН БЕГ

ЦИКЪЛА, ОНЯ С РАЖДАНЕ, ЮНОШЕСТВО, ЗРЕЛОСТ, УМИРАНЕ Е ЗА ЖИВОТНИ. ЧОВЕКА Е БЕЗСМЪРТЕН. ИНАЧЕ НЕМА СМИСЪЛ ОТ ПРОГРАМА, КОЯТО ДА СЕ НУЛИРА НА ВСЕКИ 100 ГОДИНИ :) НО КАТО СЕ Е ЗАПУСНАЛА ПРОГРАМАТА ЧОВЕК В СЪРВЪРА И СЕ Е ЧИФТОСАЛА С РАЗЛИЧНИ ЖИВОТНИ. ВСИЧКИ СТЕ В ТОЗИ ЦИКЪЛ. А ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ГО ИВАН КОСТОВ БЕЗСМЪРТЕН :)

16:02, 02.01.2022
Отговора 0
Отговор

ОСМАН БЕГ

МЪЖКИТЕ СА >70% ЖИВОТНО, ЖЕНСКИТЕ >20% НАД 40% НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКОМПИЛИРА ДУШАТА/ПРОГРАМАТА. СЪЖАЛЯВАМ.

15:54, 02.01.2022
Отговора 0
Отговор

ОСМАН БЕГ

КОВИД, 58 ВЪЛНА, ДАНС, КГБ, ЦРУ, МОСАД / НЕВНЯТНИ :)

15:37, 02.01.2022
Отговора 0
Отговор

ОСМАН БЕГ

ЕНЕРГИЙНИТЕ РЕСУРСИ В ТОЗИ СВЯТ СА ЗА 70 МИЛИОНА, ДА ИЗКАРАТ 3 МИЛИОНА ГОДИНИ С ТЯХ. В МОМЕНТА СА ОСТАНАЛИ ПОЛОВИНАТА ЗА НЕМА 3000 ГОДИНИ.

15:00, 02.01.2022
Отговора 0
Отговор

ОСМАН БЕГ

НАФТАТА И ГАЗТА СВЪРШВАТ СЛЕД 300Г. ВЪГЛИЩАТА СЛЕД 700Г. ПОЧВАТЕ ДА СЕ ЯДЕТЕ. :)

12:26, 02.01.2022
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина