Концерт „Фолклорът такъв, какъвто го направиха те ...“ за творците, които промениха народната музика

Автор: Plovdiv Now 4431
Концерт „Фолклорът такъв, какъвто го направиха те ...“ за творците, които промениха народната музика

Концертът със заглавие „Фолклорът такъв, какъвто го направиха те ...“ очаква пловдивската публика се организира от Калоян Куманов, чиято компания е и продуцент на събитието. Концертът е на 19 март, от 19.30 часа в ДК „Борис Христов“. Билетите ще се продават от утре - 12 март на касата в Дома на културата.

Пловдивската публика се запозна съвсем наскоро Калоян на сцената на спектакъла „Мария от Буйнос Айрес“, където талантливият музикант бе гост и свири на бандеон.

„Фолклорът такъв, какъвто го направиха те ...“ е много специален концерт и е посветен на няколко изключителни имена в българския фолклор, дали ново звучене на този вид музика и прославили богатството на традициите му в България и по света.

Това са големите музиканти и изпълнители Петър Ралчев, Стоян Янкулов /Стунджи/, Ангел Димитров, Ваня Вълкова, Димитър и Недко Богданови от Богдан Трио.

Това е „концерт-поклон“ към творците, които не само владеят до съвършенство музикалните инструменти и човешкия глас, но и прибавят онова съвременно звучене, което позволи да се случи едно своеобразно завръщане на младата аудитория към корените на българската музика.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина