Конкурсът за креативни дизайни на забранителни табели излъчи своите победители

Автор: Plovdiv Now 9348
Конкурсът за креативни дизайни на забранителни табели излъчи своите победители

Обявиха победителите в конкурса за дизайн на оригинални, въздействащи и забавни табели/знаци, които ще бъдат поставени в различни проблемни градски зони.  

Конкурсът бе част от дългосрочната програма на “БГ Бъди активен“ - “Място България”, целяща да фокусира вниманието на обществото върху нуждата от промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking.  
 
Посланията  “Почиствай след кучето си”, “Изхвърляй отпадъците и фасовете на определените за това места” и “Пази чисто” са предадени от участниците чрез еко-поговорки и пъстри и цветни фигури и рисунки.    

Графични дизайнери, визуални артисти, студенти, професионалисти от сферата на визуалното изкуство, хора с отношение към дизайна и изкуството, които в рамките на месец имаха възможност да дадат своите предложения

Оспорваното съревнование срещна ученици, студенти и млади професионалисти от цялата страна, с интереси в областта на дизайна и с силна гражданска позиция относно отговорността на всеки един към заобикалящата ни среда.

Журито на конкурса разгледа над 150 творби,  в трите категории „Чиста градинка/парк“, „Кучето е отговорност“ и „Фасове“, като отличи тримата победители:

Първо място за Валерия Александрова, която спечели едногодишен абонамент за Masterclass

Второ място за тандема Александра Лиловска & Карина Дикова, които спечелят парична награда.

Трето място - Павлина Лалева, наградена отново с парична награда.

Посланията  “Почиствай след кучето си”, “Изхвърляй отпадъците и фасовете на определените за това места” и “Пази чисто” са предадени от участниците чрез еко-поговорки и пъстри и цветни фигури и рисунки.

“Всички искаме да живеем в по-чист и подреден град, но доста често някои от нас имат нужда от напомняне и подсещане да спазват основните правила. Смятам, че чрез правилния подход, не използването на думата „Забрана“, чрез силата на думите и дизайна можем да променим поведението на хората по ненасилствен начин“, смята Ласка Ненова, основател на сдружение “БГ Бъди активен” – Високото качество на участвалите дизайнерски решения е поредното доказателство, че у нас живеят умни и талантливи млади хора, които могат да променят много и да превърнат страната ни в по-добро място“.

Поради високия интерес и многото запитвания, организаторите от сдружението са решили да предоставят работните файлове на общини и организации от цялата страна, които искат да реализират дизайните и да поставят табелите в градска среда. Можете да се свържете със сдружението на email [email protected]

1 място

2 място

 

 

 

 

 

 

3 място

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина