Конкурсът „ЕКООБЩИНА“ 2019 продължава, удължиха срокът за участие

Автор: Plovdiv Now 4806
Конкурсът „ЕКООБЩИНА“ 2019 продължава, удължиха срокът за участие

Конкурсът „ЕКООБЩИНА“ 2019 продължава, срокът за участие е удължен до 31 май 2019.

„ЕКООБЩИНА“ 2019 е сътезание за проектни предложения с цел насърчаване устойчивото развитие на българските общини и на гражданското общество.

Конкурсът се организира за четвърта поредна година от Посолството на Франция в България, под патронажа на Президента на Република България и с подкрепата на Министерството на околната среда и водите, както и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

ЕКООБЩИНА обхваща 3 конкурсни категории, насочени към общини и неправителствени организации. 

Категория „Общини до 10 000 жители“

Конкурсът е отворен за участието на всички български общини с население до 10 000 жители (кметствата на територията на тези общини), които желаят да разработят образцов проект в една от областите на устойчивото развитие - водоснабдяване и канализация, отпадъци, енергийна ефективност, подобряване качеството на атмосферния въздух, публични пространства и други. Ще бъдат наградени общо 10 проекта. Предоставените средства могат да послужат за реализирането на малък проект, или за създаването на добавена стойност към съществуващ проект, или за мобилизирането на други средства.

Категория „Спорт и гражданско общество“

Тази конкурсна категория е насочена към неправителствени организации, занимаващи се с развитието на спорта в България. В нея ще бъдат наградени инициативи за насърчаването на спортните практики.

Категория „Образование и околна среда / НПО“

В тази категория могат да участват неправителствени организации, които развиват образователни практики за опазване на околната среда и борба със замърсяването.

Повече информация за условията за участие и за самия конкурс можете да откриете на интернет страницата: http://ecoobchtina.bg/.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина