Конкурс, посветен на прилепите, обявиха от Зелени Балкани

Автор: Plovdiv Now 7179
Конкурс, посветен на прилепите, обявиха от Зелени Балкани

Интересен конкурс, посветен на прилепите, обявиха от Зелени Балкани. Неговата цел е да възбуди любопитството към тези животинки и участниците да открият един нов, вълнуващ свят, изпълнен с непознати създания.

За жалост в повечето случаи сме си изградили погрешна представа за тях. Прилепите са тайнствени и непознати създания, които винаги са вълнували и вдъхновявали хората. Най-важните места за опазване на прилепите (стари гори, ливади, реки) се опазват в най-голямата в света екологична мрежа Натура 2000. Покажете ни  красотата на прилепите и техните местообитания, като участвате в конкурса, разказват от Зелени Балкани.

Всеки може да създаде своя художествена творба – картина (рисунка), пластика (макет от хартия, метал, текстил, пластмаса, рециклирани материали и др.), литературен текст (проза или стих) или дигитален продукт (видео).

Категории:
Рисунка - формат по избор;

Пластика - тип макет, изработен от хартия, метал, текстил, пластмаса, рециклирани материали и др.;

Литературна творба - стихотворение или проза (максимум 2 страници формат А4)

Дигитално изкуство – кратко видеоклипче или анимация до 2 минути.

Възрастова група:
1-ва група - участници на възраст между 7 и 13 години.
2-ра група - участници на възраст между 14 и 18 години.

Всеки може да участва с до 3 творби във всяка категория.

Творбите се изпращат до 8 септември 2020 г. на адрес в гр. Стара Загора, ул.“Стара планина“ № 9 или [email protected], като участниците записват и двете си имена, години, адрес и телефонен номер за връзка. Творбите ще бъдат оценявани от жури.

Всички участници ще получат грамота за участие, а отличилите се в съответната възрастова група и категория ще получат следните награди:

За 1-во място – Тениска с прилеп, канче и бъфче, информационни материали
За 2-ро място – Канче и бъфче на Зелени Балкани, информационни материали
За 3-то място – Канче на Зелени Балкани, информационни материали

Победителите ще бъдат поканени да участват в нощите на прилепите.

Всички творби ще бъдат публикувани в сайта на организацията, на сайта на проект Натура 2000 в България - Нови Хоризонти и на фейсбук страницата на Зелени Балкани. Ще бъдат показани по време на кампанията „Нощ на прилепите“ в България в над 10 града. Най-добрите дигитални творби ще бъдат излъчвани на стената на Държавна опера - гр. Стара Загора с помощта на проектор.

Извън конкурсната част са поканени и професионални творци, вдъхновени от тайнствения свят на прилепите, да участват в тази инициатива, като създадат свои собствени творби, в своя стил и жанр и ни подкрепят като ги предоставят за нуждите ни на информационните ни кампании за прилепите. Така ще разширим „своята прилепна общност“  и ще спомогнем ЗАЕДНО за опазването им.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина