Кой ще бъде “Най-добрият млад предприемач“ за 2019?

Автор: Plovdiv Now 4736
Кой ще бъде “Най-добрият млад предприемач“ за 2019?

Кой ще бъде тазгодишният победител в конкурса на Община Пловдив „Най-добър млад предприемач“, ще стане ясно на официална церемония утре вечер. 10 са финалистите, които се борят за призовите места в десетото, юбилейно издание на състезанието за бизнес проекти.

Кои ще са победителите, ще стане ясно, когато в зала „Пловдив“ на Гранд хотел Пловдив ще бъдат връчени наградите. Събралият най-много точки ще спечели първото място и 7 000 лева, второ – 4 000 лева и две трети места по 2 000 лева. Ще бъдат раздаден и поощрителни награди, а всеки участник ще получи символичен подарък.

Състезават се проекти за прибори за еднократна употреба, произведени от картофени обелки; производство на крафт бира; създаване на споделено пространство за учене; интерактивни, ръчно щампирани тениски с мобилно приложение за добавена реалност; производство на мултифункционална възглавница за пътуване.

Другите 5 интересни проекта, стигнали до финала, са студио за поръчков автодизайн, продуциране на телевизионни предавания, изграждане на мобилна автомивка, създаване на художествено ателие „Арт релакс“, Лу – иновативни часове по физическо възпитание.

Единственият по рода си конкурс в страната се проведе за поредна година сред младежите от Пловдив на възраст между 18 и 33 години.

В първия етап се набираха предложения, а на втория - участниците трябваше да защитят своите идеи пред специално жури от журналисти, представители на студентските съвети, университетски преподаватели.

Миналата година победителят бе Кирил Димитров. Той впечатли журито с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, като обследва и наблюдава големи площи.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина