Кметът на Тракия и кучето Мон подкрепиха дарителската кампания за нова детска клиника

Автор: Plovdiv Now 13756
Кметът на Тракия и кучето Мон подкрепиха дарителската кампания за нова детска клиника

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров посети Детска клиника при УМБАЛ „Свети Георги“ заедно с кучето-терапевт Мадам Фльор де Мон Шмитфийлд Беар и неговата собственичка Велислава Костадинова.

Районният кмет разговаря с малките пациенти в присъствието на екипа на болничното отделение, начело с проф. Иванов и детския ендокринолог доц.д-р Нарцис Калев - Ходжева. Той разказа за  наскоро осъществена благотворителната кампания „Заедно в живота” на терапевтичното куче Мон и неговата стопанка, от която е събрана сума в размер на 11 400 лв. от благотворителната продажба на мартенички. Тази сума  беше предадена на три деца, борещи се с раково заболяване в началото на март.

Както PLovdivNow.bg съобщи преди време, средствата са събрани от продажбата на мартеници в благотворителната кампания „Заедно в живота” на терапевтичното куче Мон и неговата стопанка.

Тази година в инициативата се включиха доброволци от цялата страна, а работилнички за мартеници имаше в Пловдив, Пазарджик и Първомай. Петте работилнички в Пазарджик са събрали 865 лв., допълнително от продажби и дарения се добавени още 1669 лв.  963,20 лв. са средствата, постъпили от продажба на мартеници в Първомай, 139 лв. са събрани от благотворителния базар в СУ „Проф. д-р Асен Златаров”. В Пловдив от продажби на място и по куриер, дарения и работилници приходите за каузата са общо 3880,96 лв., плюс 276,20 лв. от продажбите на Йорданка Павлова.

Също така бяха организирани благотворителни базари в две пловдивски училища и една детска градина. В ОУ „ Д-р Петър Берон”, където Мон е ученичка, са събрани 1196, 90 лв. Благотворителният базар в ДГ „ Наталия” в район Източен е добавил 1202,80 лв. за кампанията, а този в НУ „Петко Р. Славейков” - 1206,94 лв.

От години кучето Мон помага на малките пациенти на отделението по Детска онкохематология към пловдивската университетска болница. За целта староанглийската овчарка е обучена от специален треньор. Работи с онкоболни деца, възрастни хора, пациенти с физически и умствени увреждания и такива с неврологични заболявания. Лекуващите се хлапета чакат с нетърпение всяка среща със своя дългокосмест лаещ терапевт. Преди две години Мон стана и първото куче, което влезе в училище.

Проф. Иванов съобщи, че с помощта на дарители до момента са успели да ремонтират стаите, но има недостиг на легла  в тази клиника. Обявена е  дарителска кампания за набиране на средства за строителство на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив, за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология.

Всички желаещи да подпомогнат каузата могат да изпратят дарителски SMS с текст DMS KLINIKA на номер 17 777, а дарителската сметка на кампанията е: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина