Кметът Тотев и посланикът на Република Корея обсъдиха реализирането на общи прояви в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4269
Кметът Тотев и посланикът на Република Корея обсъдиха реализирането на общи прояви в Пловдив

През 2020 г. се навършват 30 години от установяването на дипломатически отношения между Република България и Република Корея. По този повод се предвижда да бъдат организирани поредица двустранни прояви в Пловдив. Това стана ясно по време на  срещата на посланик Джънг Джингю и кмета Иван Тотев, която се проведе вчера в залата на общината.

С цел задълбочаване на сътрудничеството и реализирането на различни културни събития, по този повод предстои да се проведе работна среща с участието на заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков и изпълнителния директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев.

Благодарение на традиционното приятелство между двата народа се разширява и двустранното сътрудничество в различни области от взаимен интерес. Вече 17 години Пловдив е побратимен с южнокорейския град Тегу.

През всичките тези години отношенията между двата града се задълбочиха, получавайки тласък в редица важни области, отбеляза кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Като добри примери бяха посочени подписаният преди две години Меморандум за икономическо сътрудничество, както и сключеният преди броени дни документ в областта на образованието и бизнеса между Тракия икономическа зона  и Свободната икономическа зона на град Тегу.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина