Кметът на Пловдив Иван Тотев ще открие конкурсната програма на „Млада синя Земя“

Автор: Plovdiv Now 7870
Кметът на Пловдив Иван Тотев ще открие конкурсната програма на „Млада синя Земя“

Конкурсната програма на фестивала „Млада синя Земя“ ще започне на 22.04 от 11:00 във фоайето на Регионалния природонаучен музей – Пловдив. Специални гости на откриването ще бъдат кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кметът по „Култура и туризъм“ Александър Държиков.

Първите участници във фестивала са  вокална група „Веселите ноти“ към СУ „Христо Г. Данов“, които ще представят няколко песни на екологична тема. Мажоретен и танцов състав от същото училище ще повдигнат настроението на гостите с танци, подготвени специално за събитието. По-късно през деня се очакват още музикални изпълнения на живо, а във фоайето ще бъдат изложени рисунки на деца от различни учебни заведения в града. Фестивалът ще бъде закрит в 16:30 с награждаване на най-добрите произведения и изпълнения в конкурса.

 РИОСВ – Пловдив подкрепя фестивала с награден фонд и журиране на изпълненията в категория „Музика“. Жури в категория „Изобразително изкуство“ ще бъде художникът Цветан Узунов. Големите награди включват луксозни комплетки за рисуване, ваучер на стойност 200 лв. от музикален магазин, енциклопедии на National Geographic и др. Фестивалът е финансиран от Община Пловдив от бюджета за „Фестивали и значими събития“ от „Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на община Пловдив“ за 2019 година.

Припомняме, че традиционният фестивал за младежко творчество „Млада синя Земя“ цели да възпитава добро и уважително отношение към природата чрез изкуство. Всички участници в конкурса се обединяват около темата за красотата на нашата планета Земя, проблемите, които я застрашават и как ние, хората, можем да поддържаме екологичния баланс.

Фестивал за младежко творчество „Млада синя Земя“

Конкурсна програма на 22.04.2019

11:00 – 12:00 – Откриване с участията на ученици от СУ „Христо Г.Данов“
Вокална група „Веселите ноти“, 5-7 клас (песни „Заблестяват в очите звезди“ и „Аз искам“)
Мажоретен състав (танц „Молитва за България“)
Вокална група „Веселите ноти“, 1-3 клас (песни „Нашата планета Земя“ и „Не ме е страх“)
Подготвителна група (песни „Екопесничка“ и „Песен за трите кофи“ и танци „Танц на джентълмените“ и „Модерен танц“)
11:00 - 16:00 – Изложба на рисунки, пана и еко проекти във фоайето на музея, ОУ „В. Левски”, ЧСУ „Дружба“, ДГ „Буратино“
14:00 – НУМТИ” Добрин Петков”
Белослава Петрова, 10г. (цигулка, изпълнение концерт на Ф. Зайц №4 op. 15 – част II)
15:15 - ОУ „Райна Княгиня”, Арт Войс Център
Ива Ичевска, 13г. (поп пеене - „Ти” и “Make you feel my love”)
15:30 – ЧСУ „Дружба“
Изабелла Ровариа, 10 г. (песен "Я кажи ми, облаче ле бяло" )
16:30 – Закриване на фестивала и награждаване във фоайето на музея

 

снимки: Архив, РПНМ

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина