Класираха първи Красимир Асенов за омбудсман на Пловдив, но последната дума е на Общинския съвет

Автор: TrafficNews 817
Класираха първи Красимир Асенов за омбудсман на Пловдив, но последната дума е на Общинския съвет

Зам.-кметът на район „Тракия” Красимир Асенов е получил най-висока оценка от комисията, избрана от Общинския съвет, за избор на обществен посредник на Пловдив.

Днес се е провело събеседването с петимата допуснати кандидати, като 7-членната комисия е класирала първи Асенов. След него е преподавателят по конституционно право доц. Христо Паунов, а трети е зам.-кметът на „Централен” Румяна Толова.

Четвърти е досегашният в.и.д обмдусман Борислав Стаматов, а с най-ниска оценка е гражданският активист Любомир Чакъров.

До 11 октомври класирането трябва да бъде внесено в местния парламент, който да гласува избора на титуляр.  Именно Общинският съвет има последната дума. Тя може да избере всеки един от петимата кандидати, независимо на кое място са наредени.

За това обаче се изисква той да събере 34 гласа  – 2/3 от състава на Общинския съвет. На практика в момента Борислав Стаматов вече 8-ма година е временно изпълняващ длъжността, заради невъзможност пловдивския парламент да се обедини около една фигура.

Ако и този път не се избере титуляр, то сегашният временно изпълняващ длъжността, може да бъде сменен с 26 гласа „за”.

Петима се борят за омбудсман на Пловдив, двама зам.-кметове на райони сред тяхПровеждат интервю с кандидатите, последната дума има Общинския съвет

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина