Кирил Търев: Можем да възродим електротранспорта в Пловдив, привличайки десетки милиони от Европа

Автор: Plovdiv Now 3357
Кирил Търев: Можем да възродим електротранспорта в Пловдив, привличайки десетки милиони от Европа

Кирил Търев е млад , успешен и перспективен бизнесмен . Завършил е висшето си образование в швейцарският престижен университет ,,Webster University Geneva”. Кирил е собственик на транспортна фирма, занимава се също така със строителство и износ на замразени плодове. Въпреки че е на 28 години, вече има един мандат като общински съветник, като бе най-младият член на местния парламент. Той е втори в листата от листата на Георги Колев и ЗС „Александър Стамболийски” за предстоящия вот.  Основен приоритет през новия мандат пред Кирил Търев ще е възраждането на електротранспорта, решаването на проблема с тесните граници на Пловдив, както и превръщането на града в топ туристическа дестинация.

„Не може Стара Загора да вземе  от "ГРАНТ" 90 млн. лева, Варна да вземе от "ГРАНТ" 100 млн. лева, София и Бургас още повече за електроавтобуси, а в Пловдив да няма електротранспорт. На практика в момента  градският транспорт се държи от двама пловдивски бизнесмени, които става по-богати, услугата по-лоша, а градът по-мръсен”, каза Търев. Той обясни, че вече са се провели разговори на първично ниво за създаването на публично-частно партньорство, което е възможно, стига да има политическата воля за това.

На последната сесия Кирил Търев, адвокат Георги Колев и другите съветници от групата не подкрепиха решението на местния парламент, с което се обяви конкурс за отдаването за 10 години на 8 от линиите на градския транспорт. .

С  това решение Община Пловдив изпусна шанса да създаде свое общинско дружество, с което да оперира по тези линии.  Чрез него Община Пловдив ще можеше да закупи електробуси през европейски програми или да възроди електропреносната мрежа по примера на София, Варна и Бургас.

„Когато общината разполага със собствени инструменти, които могат да бъдат буфер за всяка криза, тя е в състояние да отиграе всяка ситуация.  Пловдив бе град покрит със 100% електротранспортна мрежа, и бе градът, който унищожи тази мрежа с дълги дела със собствениците на "Градски транспорт". Вярвам, че можем да върнем електротранспорта в Пловдив”, каза Търев.

Другите мерки в транспорта в програмата на Георги Колев и ЗС „Александър Стамболийски” са:

- Създаване на общинско предприятие „Градски транспорт” и интегриране на всички форми на обществени услуги в сферата за чист, бърз, удобен и безопасен градски транспорт

- Приоритетно изграждане на инфраструктурния проект Модър-Царевец

- Спешно проектиране и изграждане на вътрешно кръгово движение за улесняване придвижването в града

- Изграждане на многоетажни и буферни паркинги

- Подобряване и увеличаване на пешеходните зони

- Внедряване на модерни цифрови технологии за умно и интегрирано управление на трафика и даване предимство на пешеходците и градския транспорт, управление на трафика в реално време

- Контрол по паркирането в целия град и приоритетно по отношение на забраната за навлизане в зелените площи, увеличаване броя на паркоматите

- Свързване и доизграждане на веломрежата

- Прозрачно управление и контрол

Ето и пълната листа за Общинския съвет: 

1. Георги Колев - водач на листата - роден на 17 август 1972 г. в Пловдив. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски". Второ поколение юрист. Работи като адвокат от 1997 г. Общински съветник три мандата в Пловдив от ЗС "Ал. Стамболийски".

2. Кирил Търев е млад , успешен и перспективен бизнесмен. Завършил е висшето си образование в швейцарския престижен университет ,,Webster University Geneva”. Собственик е на транспортна фирма. Занимава се също така със строителство и износ на замразени плодове.

3. Петър Петров - млад човек, завършил икономика и е един от най-големите земеделски производители в България, лидер в сферата на замразени плодове с пазар, насочен изцяло към Западна Европа. С голям опит и със сериозна бизнес история за себе си.

4. Таня Георгиева – с богат опит повече от 20 години в хуманитарната сфера и независим експерт по европейски проекти. Една от създателите на изключителния за Европа модел „ Многофункционален социален център“, който съхранява и развива благотворителни каузи и предоставя подкрепа на хора в нужда. Дългогодишен директор на областната организация на Български червен кръст и доказан лидер в привличане на доброволци за обществено значими каузи. Известна е с опита си в хуманитарната дипломация. Използва разумни и модерни механизми за постигането на целите пред нея.

5. Дончо Киров – работи в сферата на сигурността. Смята, че ще допринесе за сигурността на децата в училище и извън него. Желае да работи по превенция на престъпността и за сигурността на възрастните хора. Военен е от резерва и 30 години е служил в Българската армия.

6. Д-р Ангел Молев – един от най-опитните анестезиолози в Пловдив. Началник на отделение по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Св. Пантелеймон”. Желае да подобри качеството на общинското здравеопазване. Има магистратура по „Здравен мениджмънт”.

7. Никола Иванов - икономист, работи в сферата на екологията. От години е специалист в управлението, обезвреждането и рециклирането на отпадъци.

8. Бояна Маркова - филолог, специализирала Административен мениджмънт и Local Government в Южно Илинойски Университет в САЩ. Работила е като секретар на Община Родопи, а след това е заемала мениджърски позиции в отдел маркетинг и реклама в печатни и електронни медии. Един мандат общински съветник и член на комисиите по общинска собственост и устройство на територията. 

9. Д-р Иван Вандев – специалист хирург-имплантолог. Магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт. Придобил е специалност по Дентална имплантология към факултет по дентална медицина град Варна, с което става първия в Пловдив и третия в България тесен специалист с официално призната специалност – Дентална имплантология.

10. Мария Динева – финансов експерт със сериозен опит в сферата на икономиката и финансите

11. Иван Добревски - бивш професионален футболист на клуб Ботев Пловдив. Започнал и израснал в школата на канарчетата. По-голямата част от футболната си кариера е играл за родният си клуб Ботев Пловдив , с който е постигнал много успехи. В момента  продължава да работи в сферата на футбола като старши-треньор на Борислав Първомай и ФК Момино.

12. Христо Паунов - заместник-декан на Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Има обществена активност, свързана с професионалната му насоченост и научно-преподавателската му дейност. Той е член на Националния съвет на Българския Червен кръст. Провежда лекции и упражнения по Конституционно право, Конституционно правосъдие, Конституционни основи на публичната администрация, Конституционни основи на международните отношения и други. Участвал е в работата на Правните клиники и координира дейността на Студентския клуб по Международно хуманитарно право към ЮФ на ПУ.

13. Радуил Стойнов - експерт в козметичния бранш 

14. Николай Димитров Гарабинов - IT специалист, собственик на софтуерна компания с над 10-годишна история и офиси в няколко европейски държави. Участвал в разработката и развитието на едни от най-големите и успешни български уеб проекти.

15. Даниела Николова Николова – Кършева   

16. Павел Тодоров Тимонов 

17. Стойчо Димитров Тодоринов 

18. Петър Манев Петров 

19. Димитър Любенов Червенков 

20. Петър Николаев Дадански 

21. Георги Любомиров Мутафчиев 

22. Иван Иванов Запрянов  

23. Илия Николов Матаков 

24. Илиян Емилов Велков 

25. Борис Русев Вълев 

26. Владимир Сашов Симеонов 

27. Марин Митков Митев 

28. Пепи Ангеловски 

29. Надежда Георгиева 

30. Георги Христов Христев 

31. Тонислав Анев Стефанов 

32. Александър Захариев Захариев 

33. Чавдар Тихомиров Кумчев 

34. Калин Георгиев Ганчев 

35. Красимира Стаматова Тупарова   

36. Любен Минков Жилков 

37. Живко Христов Кабасакалов 

38. Николай Иванов Стоянов 

39. Елиян Иванов Славов 

40. Петър Тодоров Атанасов 

41. Чавдар Георгиев Марков 

42. Станимир Петров Шишков 

43. Иван Димитров Банков 

44. Петър Петков Кошничарски 

45. Мария Стефанова Пашова 

46. Марияна Димитрова Чалъмова 

47. Марио Георгиев Йорданов 

48. Петя Стефанова Иванова 

49. Енчо Стоянов Стоянов 

50. Валентина Борисова Кисова 

51. Антония Георгиева Колева

Формацията подкрепя и независимата експертиза на четирима пловдивчани за районни кметове: 

В район "Южен" кандидат за кмет е журналистът Илиян Велков. 

В район "Западен" кандидат за кмет е спортистът Иван Запрянов. 

В район "Източен" кандидат за кмет е строителният предприемач Илия Матаков. 

В район "Северен" кандидат за кмет е политологът и експерт по европроекти Борис Вълев.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина