Киномания започва в Пловдив с филм, номиниран за шест Оскара

Автор: Plovdiv Now 8056
Киномания започва в Пловдив с филм, номиниран за шест Оскара

Отложеното от миналия ноември издание на фестивала „Киномания” ще се проведе от 16. до 25. април  в Lucky Дом на киното. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България, a тази година селекцията в Пловдив от 14 заглавия е изключително силна.

На 9. април  - седмица преди началото на редовната програма на кинопанорамата, ще бъде показан извънредно и предпремиерно номинираният за 6 награди “Оскар” и главен фаворит за най-добър филм – “Земя на номади” с Франсиз Макдорманд. Прожекцията е от 18.30 часа.

Редовната програма на Киномания стартира с носителя на „Златна Роза“ за най-добър български филм за 2020 г. -  „Страх“ на Ивайло Христов. Любов отвъд страха – така може да се опише филмът с три думи, в който участват Светлана Янчева, Майкъл Флеминг, Стоян Бочев.

Афишът в Пловдив включва най-новите филми на култови режисьори. Филмът „Фестивалът на Рифкин“ на Уди Алън ни пренася на кинофестивала в Сан Себастиан, където двойка американци са завладени от магията на събитието, красотата и очарованието на града и приказния свят на филмите.

Бижуто на Педро Алмодовар “Човешкият глас” е 30-минутна елегия за изоставянето, а в центъра е само един персонаж - този на невероятната Тилда Суинтън. Заснет в завладяващо черно-бяло, новият филм на Андрей Кончаловски “Скъпи другари” е историческа притча, която зашеметява със своята навременност.

В програмата още е най-добрия френски филм за 2020-та година “Сбогом, глупаци” - носител на 7 награди „Сезар“, включително и за най-добър филм - Зрителите ще могат да видят и италианския филм “Най-хубавите години” - майсторски разказ на Габриеле Мучино за приятелството и любовта.

Киното работи на 30% от капацитета си, а продажбата на билети започва от петък.  Цена на билетите е 8/6 лв., карта от 5 прожекции - 35 лв., за „Човешкият глас“  - 7/5 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина