“Киномания в Пловдив“ представя три атрактивни и стойностни филма в неделния ден

Автор: Plovdiv Now 5671
“Киномания в Пловдив“ представя три атрактивни и стойностни филма в неделния ден

От 15-ти до 28-ми ноември 2019 г. в „LUCKY Дом на киното“  се провежда 14-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България, а тази година изданието в Пловдив ще продължи цели 14 дни с 28 заглавия.

Киномания в Пловдив се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година.

На КИНОМАНИЯ ще видим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино - последните хитови заглавия произведени в Европа и отвъд океана, български, детски, музикални, документални филми и класики.

В неделя от 11:00 ч. отново за по-малките зрители се предлага - “Момчето и пеликанът” на Шоун Сийт с участието на Фин Литъл (Момчето), Джей Кортни (Скришния Том), Джефри Ръш (Майкъл Кингли).

Успешен бизнесмен разказва на внучката си за своите преживявания като момче. На южното крайбрежие на Австралия, заедно със свои приятели аборигени, той е отгледал няколко току-що излюпени пеликани, след като майка им е била застреляна от бракониери. Когато животните порастват, бракониерите се завръщат.

От 18:30 ч.  е прожекцията на  “Един дъждовен ден в Ню Йорк”. Забавен и очарователен, „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ е най-романтичният филм на Уди Алън от години насам, заснет виртуозно от трикратния носител на „Оскар”, асът на камерата Виторио Стораро.

От 20:30 ч. е прожекцията на „Магически нощи“ на италианския режисьор Паоло Вирдзи ви очаква неделя вечер от 20:30 ч. Във филма ще видите Мауро Ламантия (Антонино Скордия), Джовани Тоскано (Лучано Амброджи), Ирене Ветере (Еуджения Маласпина), Джанкарло Джанини.

Най-новият филм на маестро Паоло Вирдзи (Човешкият капитал, Лудетини, Търсач на удоволствия) е бляскаво съчетание между мистерия и сатира на киноиндустрията, ситуирана в началото на 90-те години – краят на златната епоха на италианското кино, след което окончателно традициите на неореализма и комедията „all’italiana” отстъпиха пред прекаленостите, алчността и творческия застой.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина